שיפודי פרגית של מאיר אדוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שיפודי פרגית של מאיר אדוני

שיפודי פרגית בניחוח ים תיכון עם תוספת של פריקה ארומטית, קרם חצילים וסלסה של עגבניות

דרגת קושי: קל
עוף יריחו
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

לשיפוד:

1 ק"ג פרגית נקייה וחתוכה לקוביות

250 גרם שומן טלה

2 יחידות בצל אדום

לפריקה:

1 ק"ג פריקה

5 בצלים לבנים פרוסים לסלייסים

3 שיני שום חתוכות לפרוסות

כף של מחית לימון כבוש

מיץ משני לימונים

1.7 ליטרים מים רותחים

מלח, כמון ובהרט

לקרם חציל:

שני ק"ג חצילים

50 מ"ל שמן קנולה

5 שיני שום

שני לימונים

מעט מלח

לסלסת עגבניות:

1 ק"ג עגבניות בשלות

5 שיני שום

פלפל ירוק חריף

כף מחית לימון כבוש

מיץ משלושה לימונים

כמון

50 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הפרגיות:

משפדים את הפרגיות עם השומן והבצל, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומניחים על גריל פחמים.

הכנת הפריקה:

מאדים את הבצל עם מעט שמן זית ומעט שמן קנולה.

לאחר כ-10 דקות מוסיפים את השום והפריקה, מטגנים 5 דקות ומוסיפים את התבלינים והלימון הכבוש.

מוסיפים 1.7 ליטר מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. ממתינים 18 דקות.

לאחר 18 דקות מכבים את אש וממתינים 10 דקות נוספות לפני פתיחת המכסה.

פותחים את המכסה, מערבבים ומתבלים.

הכנת קרם חציל:

שורפים את החצילים היטב משני הכיוונים על אש גלויה.

מצננים את החצילים, מקלפים ומניחים על מסננת כמה שעות.

טוחנים את החצילים עם שאר המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם קרמי חלק.

סלסת עגבניות:

מוציאים את העוקץ של העגבניות, חוצים אותן ומניחים על הגריל עם שמן זית, מלח ופלפל.

לאחר שהעגבניות עשויות טוב על הגריל, מקלפים את קליפת העגבניות, קוצצים ומניחים על מסננת.

מניחים על האש פלפל חריף, קולפים וקוצצים יחד עם השום.

מתבלים את הסלט עם שאר המרכיבים.

את הנוזלים שסיננו מתבלים במעט דבש, כמון, שמן וחומץ ומזלפים על השיפוד שעל הגריל.

מגישים עם לבנה עזים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות