טעימה מברצלונה: חצילים מטוגנים עם סילאן

חתיכות חציל בשרניות מעוטרות בסילאן, שכיף לנשנש כי יש בהן את כל מה שצריך באוכל טוב - מלוח, מתוק, קריספיות

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חצילים מטוגנים עם סילאן
חצילים מטוגנים עם סילאן צילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

אם מישהו יעבור על הדרכון שלי, כמות החותמות מנמל התעופה של פריז יגרמו לו לקפוץ למסקנה שמדובר בעיר האהובה עליי. הוא לא יטעה. אם ימשיך באותו קו הוא יניח שברצלונה מדורגת מיד אחריה. אז מה הביא אותי לחזור שוב ושוב לברצלונה? לא האוכל הכיפי והקליל, לא האווירה הנחמדה או מזג האוויר הנוח, אלא דווקא המוזיקה. דרכה, אחרי שלושה ביקורים, ההיכרות שלי עם העיר ועם המטבח המקומי קצת יותר עמוקה.

בביקור האחרון היתה מנה אחת שחזרה על עצמה כמעט בכל מסעדה שביקרנו בה, חצילים מטוגנים עם דבש/סילאן/מולאסה. מדובר במנת טאפאס שכיף לנשנש כי יש בה את כל מה שצריך באוכל טוב - מלוח, מתוק, קריספיות - לא משנה באיזו צורה היא הוגשה לנו. פעם קיבלנו חתיכות חציל בשרניות מעוטרות בסילאן, למחרת הגיע צ'יפסים דקיקים מחציל עם דבש מעל. זה תמיד היה טעים והפך לחלק בלתי נפרד מכל ארוחה, מעין מנה קבועה שמזמינים בלי לחשוב בכלל, עוד לפני שמקבלים את התפריט. מדובר במתכון שקל לשחזר בבית, לקבל טעימה מברצלונה ולהעלות זיכרונות.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • שני חצילים בינוניים
  • שמן צמחי לטיגון
  • קמח
  • מים
  • מלח
  • קמח תירס (פולנטה)
  • סילאן

הוראות הכנה

מערבבים בקערה עמוקה כ-75 גרם קמח ומעט מלח עם מים עד לקבלת תערובת נוזלית יחסית שתספיק לכסות את החצילים החתוכים.

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 2 ס"מ וכל עיגול חותכים לרבעים.

מניחים את החצילים החתוכים בקערת המים ומשרים לעשר דקות (עדיף לחלק לשתי נגלות).

מעבירים את חתיכות החציל למסננת ונותנים להן להגיר מעט נוזלים לדקה-שתיים.

לוקחים שקית בינונית חזקה ומכסים את התחתית שלה בקמח, מכניסים בכל פעם 7-6 חתיכות חציל ומערבבים היטב עד שהן מכוסות בקמח מכל הכיוונים.

במחבת גדולה מחממים שמן עד לגובה של 1.5 ס"מ בערך וכשהשמן חם מכניסים פנימה את החציל ומטגנים עד שהציפוי שלו מזהיב מכל הכיוונים.

מוציאים את החצילים המטוגנים אל צלחת מכוסה בפולנטה לספיגת השמן.

מעבירים את חתיכות החציל אל צלחת הגשה ושופכים עליהן מעט סילאן, אפשר להוסיף מעט מלח להדגשת הטעמים, ומגישים.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות