סלט מבושל של זיתים ועגבניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט מבושל של זיתים ועגבניות

מקור הסלט הוא במטבח המרוקאי, ונהוג להגישו כאחד המאזטים בפתיחת הארוחה. עם זאת, ניתן להשתמש בו כבסיס לתבשילי עוף או דג

מנה למרכז השולחן דרגת קושי: קל
בתמונה רואים סלט עגבניות וזיתים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

200 גרם זיתים ירוקים כבושים

2 עגבניות
2 שיני שום
1 כף שמן
1 כפית פפריקה
1 פרוסה של לימון כבוש (אם אין, ניתן להשתמש בלימון טרי)
קורט מלח
1/2 כפית סוכר חום

הוראות הכנה

משרים את הזיתים בקערה עם מים רותחים למשך רבע שעה על מנת להוציא מהם חלק מהמרירות הטבעית שלהם. מסננים את המים וחוזרים על הפעולה עם מים רותחים חדשים למשך רבע שעה נוספת (ככל שנשרה יותר, כך תצא יותר מרירות).

במקביל להשריה השנייה, מעבירים לסיר קטן את שאר המצרכים ומתחילים לבשל על אש קטנה מאוד. לאחר סיום השריית הזיתים, מסננים את המים הרותחים, שוטפים מעט ומגלענים.

מעבירים לסיר את הזיתים המגולענים. מערבבים ומכסים את הסיר. ממשיכים בבישול עוד כ-20 דקות. מדי פעם מציצים בסיר, מערבבים ומוודאים שהנוזלים לא התאדו לחלוטין והזיתים נשרפים.

אם צריך, מוסיפים מעט מאוד מים חמים. מסירים מהאש, ומניחים לזיתים להתקרר. ניתן לאחסן בצנצנת במקרר או להגיש ישר למרכז השולחן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות