מתכון

זיתים בכבישה ביתית

הגשם הראשון כבר מאחורינו, ולפני שהטעמים דוהים כבשו לכם זיתים. זה לא מסובך כמו שזה נראה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת של 500 מ"ל
זיתים כבושים
זיתים כבושים

רכיבים

  • 250 גרם זיתים ירוקים טריים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מלח
  • 1 לימון

הוראות הכנה

בעזרת פטיש שניצלים או עלי ומכתש "דופקים" את הזיתים על מנת שייווצרו בהם חריצים עמוקים.

ממלאים את הצנצנת במים, מלח ומיץ מלימון אחד. מעבירים פנימה את הזיתים, חותכים את הלימון הסחוט לפרוסות או לרבעים, ומניחים מעל הזיתים (דוחסים מעט בכוח אם צריך).

סוגרים את הצנצנת היטב, ומניחים מחוץ למקרר למשך שלושה שבועות.

תגובות