מתכון

טרטר דג ים עם זיתים כבושים ויוגורט

טרטר דג מרענן עם עוקצנות מרירה ויוגורט נעים שמאזן אותה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בתמונה רואים סלט טרטר וזיתים
להרכיב את המנה רגע לפני ההגשהצילום: מתן שופן

רכיבים

  • 170–200 גרם פילה דג ים לבן ללא העור (במקרה זה, בורי)
  • תריסר זיתים ירוקים כבושים מגולענים
  • 3 עגבניות שרי תמר
  • 3 כפות יוגורט כבשים
  • 1 לימון
  • 1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי
  • 5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

קוצצים את הדג לקוביות בגודל 1/2 סמ"ר ומעבירים לקערה. קוצצים את הזיתים לקוביות קטנות יותר, ומעבירים לקערה עם הדג. מוסיפים 1 כף שמן זית, ומערבבים.

פורסים את עגבניות השרי לטבעות או שמיניות, ומניחים בצד (מומלץ לא לערבב בשלב זה את העגבניות עם הדג, שכן חומציות העגבניות תכבוש את הדג).  

מרכיבים את המנה:

על צלחת רחבה מורחים את היוגורט. מעליו מסדרים בתלולית את הדג עם הזיתים הכבושים, מפזרים את עגבניות השרי, מתבלים במלח ים אטלנטי וסוחטים מעל הכל לימון שלם. יוצקים בנדיבות (כ-4 כפות) שמן זית, ומגישים לשולחן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ