מתכון

קארי ירוק עם קציצות טופו של אביב משה

תבשיל הודי של קארי ירוק עם קציצות טופו פריכות טבעוניות, בתיבול הודי ומשלב בין טעמים חריפים ומתקתקים. מתכון טבעוני של השף אביב משה ממסעדת מסה

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 סועדים
תבשיל הודי של קארי ירוק עם קציצות טופו
תבשיל הודי של קארי ירוק עם קציצות טופוצילום: My social

רכיבים

לקציצות טופו:

  • 500 גרם טופו
  • 6 גרם מלח
  • 50 גרם בצל שאלוט מקורמל קצוץ דק
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • כף זרעי כוסברה טחונה
  • כפית גרידת לימון

לרוטב קארי ירוק:

  • 4 פחיות חלב קוקוס
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור בזיליקום
  • צרור תרד
  • צרור נענע
  • 5 ענפי סלרי
  • 5 שיני שום קונפי
  • כף זרעי כוסברה טחונה
  • כף ג'ינג'ר
  • 5 גרם מחית קארי ירוק
  • 2 כפות סילאן

לסלט ירוק:

  • חופן עלי כוסברה מופרדים
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי נענע
  • חופן שקדים לבנים פרוסים
  • תיבול סויה וסילאן

להרכבת המנה:

  • מעט שמן זית
  • 5 פטריות שימג'י
  • 2 בצלי שאלוט מקורמלים
  • 4 צימוקי שרי
  • תימין קצוץ, מלח, סילאן ופלפל שחור - לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת קציצות טופו

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים בעדינות עם הפסקות קצרות בין כל טחינה.

הכנת רוטב קארי ירוק

חולטים כל צרור ירק בנפרד במים מבעבעים ועוצרים בישול במי קרח.

שמים את כל הירוקים במסננת לייבוש.

את חלב הקוקוס מבשלים על אש קטנה עד לצמצום של חצי.

שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

הכנת הסלט הירוק:

קוצצים את כל המרכיבים ומתבלים לפי הטעם.

הרכבת המנה:

מקפיצים בשמן זית פטריות שימג'י, בצלי שאלוט מקורמלים וצימוקי שרי. מתבלים בתימין קצוץ, מלח, סילאן ופלפל שחור.

מוסיפים 4 כפות של רוטב קארי שהוכן קודם לכן. מבשלים במשך 2 דקות, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.

את הקציצות צולים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 5 דקות, מסדרים בצלחת ושופכים את הרוטב מעל לקציצות. ניתן להגיש עם קוסקוס או עם אורז חם בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ