מתכון

ריבת גויאבות של סמדר בכליל

ריבה שתכניס לכם הביתה ריח של סתיו. מתכון של סמדר ירדני מכליל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
ריבת גויאבות של סמדר ירדני מכליל

רכיבים

  • 1 ק"ג גויאבות בשלות
  • 1 ק"ג סוכר
  • מקל קינמון
  • 6 יחידות ציפורן
  • 2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

חותכים את הגויאבות לקוביות (2 ס"מ בערך) ומכניסים לסיר.

מוסיפים לסיר את הסוכר, מקל הקינמון והציפורן, ומבשלים על אש קטנה, עד שהגויאבות הופכות לשקופות.

מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל.

בודקים על צלוחית זכוכית שטוחה: אם כשמעבירים אצבע בריבה היא משאירה סימן - היא מוכנה וצבע הריבה צריך להיות כתום שקוף מהמם.

בדרך כלל ריבת גויאבה נקרשת מהר, בגלל הפקטין הרב המצוי בפרי.

תגובות