קינוח כוסות של מוס גבינת קשיו ועוגיות לוטוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח כוסות של מוס גבינת קשיו ועוגיות לוטוס

קינוח טבעוני עשיר וחגיגי שמשלב פריכות וקרמיות, שוקולד ואגוזים בכוס אלגנטית. מתכון של קונדיטור זיו סנדלר מקונדיטוריית Seeds

דרגת קושי: קל
מוס קשיו עם פירורי לוטוס
שרית גופן
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

200 גרם אגוזי קשיו לאחר שעתיים השרייה במים, מסוננים

100 גרם (חצי כוס) מים

50 גרם (רבע כוס) מיץ לימון

2 כפות שמן קוקוס

2 פחיות קרם קוקוס לאחר לילה במקרר

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

50 גרם (רבע כוס) סוכר

חבילת עוגיות לוטוס

4 כוסות יין (הכוסות עצמן בלי יין)

200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

טוחנים יחד בבלנדר קשיו, מים, מיץ לימון, סוכר ושמן הקוקוס כ–3–4 דקות עד קבלת מרקם חלק. מכניסים למקרר לשעה.

מוציאים את פחיות קרם הקוקוס מהמקרר, הופכים אותן על ראשן ופותחים בעזרת פותחן את צדן התחתון. כעת תראו שקרם הקוקוס נפרד לשני חלקים: נוזל שקוף ודליל ונוזל סמיך ולבן. את הנוזל השקוף שופכים לסיר קטן ומניחים בצד. את הנוזל הסמיך והלבן מעבירים לקערת הבלנדר, יחד עם פודינג הווניל ומקציפים (עם ראש המטרף) עד קבלת קרם יציב.

בתנועות קיפול עם מרית, מוסיפים לקצפת את הגבינה שהכנו קודם, ומשתדלים לערבב כמה שפחות.

מזלפים לתוך כוסות היין חלק ממוס הקשיו, מניחים עוגיות לוטוס, מכסים בשארית הקרם ומעבירים להקפאה.

מרתיחים את הנוזל השקוף שהפרדנו מקרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק ואחיד.

מכסים את המוס הקפוא בגנאש השוקולד ומקפיאים שוב עד ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות