פיצת לחם קופים: עוד סיבה טובה לאכול עם הידיים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פיצת לחם קופים: עוד סיבה טובה לאכול עם הידיים

באנגלית קוראים למאפים מהסוג הזה - Monkey bread או Pull apart bread, בשל היותם קיבוץ של מאפים קטנים שנפרדים מהמאפה הגדול במשיכה. בדיוק בשביל מי שאוהב לאכול בידיים

כ-48 חתיכות דרגת קושי: קל
פיצת לחם קופים
עמרי פולק

מאז ומתמיד הייתי מעריץ גדול של אכילה בידיים. למגינת לבה של אמי הפולנייה, אהבתי להשתמש בכל החושים שלי בזמן הארוחה, גם בחוש המישוש. גם היום אני עדיין אוהב לאכול בידיים ונמשך במיוחד לכל מה שהאמריקנים מגדירים כ-Finger Food. אז נכון, פיצה גם ככה אוכלים בידיים, אבל הגרסה הזאת של לחם קופים הופכת את כל העניין לעוד יותר קליל וכיפי, במיוחד לאירוח לא רשמי. זאת אומרת אל תכינו את זה כשדוד שלכם מביא את הכלה המיועדת שלו להכיר את המשפחה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לבצק פיצה:

420 גרם קמח לפיצה/לחם

חצי כפית שמרים יבשים אינסטנט (לא אלו במקררים, שקית שנמצאת במדף מוצרי האפייה)
300 מ"ל מים חמימים
כפית מלח
2 כפיות שמן זית

ללחם קופים:

שתי שיני שום כתושות

50 גרם חמאה
300 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות בינוניות (כמספר כדורי הבצק)

אפשרויות למילוי:

חתיכות זיתי קלמטה, אנשובי, צלפים, גבינת רוקפור (או כל גבינה בעלת טעם עז), פפרוני, ארטישוק משומר, חציל מטוגן, צמחי תבלין (נענע, בזיליקום), פטריות, עגבניות שרי

כוס רוטב עגבניות (להגשה)

הוראות הכנה

הכנת בצק הפיצה:

מערבבים יחד את המים והמלח, אפשר בקערת המיקסר, עד שהאחרון נמס. מערבבים את השמרים עם הקמח.

מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והשמרים ואת שמן הזית, כשכל הקמח בפנים מגבירים למהירות בינונית לשמונה-עשר דקות (הבצק צריך להיות אחיד וחלק).

מקמחים משטח עבודה ואת הידיים ולשים את הבצק כחצי דקה. מכדררים לכדור, מניחים אותו במגש או קערה מרווחת (שיהיה לו מקום לתפוח), מורחים מעט שמן זית על הכיפה ועוטפים אותו בניילון נצמד.

מניחים במקרר לתפיחה של 12 שעות לפחות, ככל שתיתנו לו יותר זמן השמרים יקבלו הזדמנות לעשות את שלהם ולבצק יהיה טעם פחות חזק.

שעה וחצי-שעתיים לפני מוציאים את הבצק ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.

הכנת לחם הקופים:

מחממים את החמאה בסיר על אש בינונית, כשהיא נמסה מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לבשל שתיים-שלוש דקות נוספות (מבלי שהשום יתחיל להשחים, רק ייתן את הטעם לחמאה).

קורצים כדורים בגודל של כדורי גולף מהבצק (1.5 ס"מ קוטר, בערך) משטחים בעזרת הידיים כדור בצק, מניחים במרכז קובייה של גבינת מוצרלה ואת המילוי שבחרתם, סוגרים היטב את הבצק. חוזרים על הפעולה עד שכל כדורי הבצק מוכנים.

משמנים תבנית קוגלהוף בעזרת חלק מחמאת השום.

מניחים שכבה ראשונה של כדורי הבצק בתוך התבנית בסדר רנדומלי, מורחים עליה חמאת שום וחוזרים על הפעולה עד שכל הכדורים בתוך התבנית.

מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים כ-50-40 דקות, עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים לתבנית להתקרר על רשת כעשר דקות.

להגשה:

הכינו צלחת גדולה והפכו עליה את התבנית, במרכז לחם הקופים הניחו קערית עם רוטב העגבניות (אפשר לחמם אותו מעט לפני) והתחילו לנשנש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות