פאלאק פניר טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאלאק פניר טבעוני

עוד מאכל הודי צמחוני מוכר. בגרסה הטבעונית של מאשה רוננסון טופו מחליף את הגבינה

דרגת קושי: קל
פאלאק פניר טבעוני
מוטי מילרוד
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 5

רכיבים

1 חבילה (250 גרם) תרד אוסטרלי או טורקי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 ק"ג עגבניות בשלות

2 שיני שום פרוסות

1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

חצי כף שטוחה זרעי כמון

חצי כף שטוחה זרעי כוסברה שבורים

חצי כפית שטוחה כורכום

חצי כפית זרעי חרדל

2 עלי דפנה

1 כף מלח ים

1/8 כפית הל טחון

1/4 כפית פלפל שחור או יותר, לפי הטעם

3 כפות שמן קנולה או קוקוס

300 גרם טופו חתוך לקוביות

4 כפות רוטב סויה

4 כפות סילאן

4 כפות קשיו טחון

חצי כוס חלב קוקוס

הוראות הכנה

מתחילים בקלייה קלה של כל זרעי התבלינים ועלי הדפנה, ממש מספר שניות בשתי כפות מהשמן. כשריחם עולה ולפני שהם נשרפים, מוסיפים את הבצל הקצוץ, סוגרים ומאדים במכסה סגור תוך ערבוב מדי פעם עד שנהפך לשקוף. מוסיפים ג'ינג'ר ושום, וממשיכים לאדות כמה דקות תוך ערבוב.

מרסקים את העגבניות במעבד מזון למרקם חלק, מצרפים את התרד גם כן ומעבדים בפולסים קצרים, לא לרסק.

מוסיפים את תערובת התרד־עגבניות לסיר, מכסים ומביאים לבעבוע קל. מוסיפים כורכום, מלח (כפית או יותר, לטעמכם), שתי כפות סילאן, הל טחון, וממשיכים בבישול על אש נמוכה כ–40 דקות.

מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט. בינתיים מחממים את שתי כפות השמן הנותרות במחבת טפלון — חשוב! אתם לא רוצים שהטופו יידבק ויישרף.

כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הטופו ומשחימים קלות מכל הצדדים, לגוון זהוב יפה, מכבים את האש.

מוסיפים את רוטב הסויה ואת 2 כפות הסילאן הנותרות, תוך ערבוב כדי שיתפזרו בצורה שווה. מכבים את האש.

מוסיפים את קוביות הטופו לסיר עם קרם התרד. מוסיפים את חלב הקוקוס והקשיו הטחון, ושוב מביאים לבעבוע קל על אש בינונית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות