מתכון

לחם אבוד של אגסים בקרמל

הישראלים קוראים לו "פרנץ' טוסט", אבל הצרפתים שגילו אותו קוראים לו "לחם אבוד", ומתכוונים לניסיון ההצלה של מאפה שאיבד מטריותו, באמצעות טבילה בלילה מתוקה וטיגון בחמאה

עמרי פולק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לחם אבוד של אגסים וקרמל
לחם אבוד של אגסים וקרמלצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

רכיבים

לאגסים בקרמל:

  • 3 אגסים קשים
  • 40 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר (+ מעט סוכר בצלחת לטבילת האגסים)
  • 1/2 מקל וניל

ללחם אבוד:

  • 4 פרוסות בריוש עבות
  • ביצה אחת
  • 30 מ"ל חלב
  • 1 כף סוכר
  • 30 גרם חמאה

הוראות הכנה

מניחים על הלחם 3-2 חתיכות אגס, מומלץ בחום להוסיף כמה כפות של קרם פרש או שמנת חמוצה ליד ומגישים בזהירות כי האגסים רק מחכים לעשות לכם כוויה בלשון.

תגובות