לחם אבוד של אגסים בקרמל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחם אבוד של אגסים בקרמל

הישראלים קוראים לו "פרנץ' טוסט", אבל הצרפתים שגילו אותו קוראים לו "לחם אבוד", ומתכוונים לניסיון ההצלה של מאפה שאיבד מטריותו, באמצעות טבילה בלילה מתוקה וטיגון בחמאה

4 מנות דרגת קושי: קל
לחם אבוד של אגסים וקרמל
עמרי פולק

בתקופה הקצרה (מדי) שגרנו בפריז ניסינו לנצל עד תום את הזמן בעיר ולתת לעצמנו חוויה צרפתית אמיתית. אחת הדרכים היתה לבשל ולהכין בבית מנות בעלות אופי מקומי, עם חומרי גלם שלא תמיד זמינים לנו בישראל. אחד מחומרי גלם אלו היו אגסים חומים ויפהפיים שקרצו לנו מהדוכנים בשוק.

בתחילה חשבנו להכין מהם אגסים ביין. אבל כדי לצרפת אותם החלטנו להטביע אותם בקרמל מלוח ולצרף אותם ל-pain perdu, לחם אבוד בצרפתית. כולנו פשוט מכירים אותו כפרנץ' טוסט. כמובן שבפריז מכינים את אותו לחם אבוד מבריוש שאיבד מטריותו, מחיים אותו בעזרת טבילה בבלילה מתוקה וטיגון בחמאה. כי הרי בריאות היא מעל הכול כאן. אחרי הטיגון מניחים על הלחם פרי, במקרה שלנו אגס שבושל בקרמל, ומגישים. אז נכון, אצלנו נהוג להכין פרנץ' טוסט מחלה, אבל היום, כשכמעט בכל מקום ניתן להשיג בריוש שמכבד את עצמו, מומלץ להשקיע עוד טיפה. זה יהיה שווה את המאמץ.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 4

רכיבים

לאגסים בקרמל:

3 אגסים קשים

40 גרם חמאה
40 גרם סוכר (+ מעט סוכר בצלחת לטבילת האגסים)
1/2 מקל וניל

ללחם אבוד:

4 פרוסות בריוש עבות

ביצה אחת
30 מ"ל חלב
1 כף סוכר

30 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת האגסים:

ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מבעבעת קלות.

בינתיים קולפים את האגסים וחותכים לרבעים.

מוציאים מרבעי האגסים את הגרעינים.

מצפים את האגסים בסוכר (כמו שניצל) ומוסיפים אותם ואת שאר הסוכר לחמאה המבעבעת.

זורקים פנימה גם את גרגירי הווניל ומבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהאגסים מקבלים גוון שחום. שימו לב שצריך להפוך מדי פעם את האגסים כדי שיתבשלו באופן אחיד.

הכנת לחם אבוד:

מערבבים את הביצה, החלב והסוכר בקערה.

טובלים את הלחם בבלילה ומצפים את הלחם בסוכר (גם פה, כמו שניצל).

ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הלחם עד להזהבה (זהירות לא לשרוף... זה קורה בשניות וזה ממש מקלקל את הטעם).

הרכבת המנה:

מניחים על הלחם 3-2 חתיכות אגס, מומלץ בחום להוסיף כמה כפות של קרם פרש או שמנת חמוצה ליד ומגישים בזהירות כי האגסים רק מחכים לעשות לכם כוויה בלשון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות