קציצות סלרי ועדשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות סלרי ועדשים

קציצות ריחניות ששואבות השראה מהמטבח ההודי, במיוחד הודות לתוספת של שבבי קוקוס קלויים

35 קציצות דרגת קושי: בינוני
קציצות עדשים וסלרי
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לקציצות:

2 כוסות עדשים ירוקות
2 כוסות עלי סלרי
(לפחות 5 גבעולים)
2 שיני שום קלופות
3 כפות שבבי קוקוס
1/2 כף קארי הודי
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
לרוטב:
4 פלפלים אדומים מתוקים
1 פחית קרם קוקוס
1 כף סויה
1 שן שום קלופה
1 פלפל ירוק חריף
להגשה:
כוסברה שטופה
גילופי קוקוס (לא חובה)

הוראות הכנה

שוטפים היטב את העדשים. מעבירים לסיר עם שפע מים ומבשלים כ-25 דקות (אין צורך בבישול עד ריכוך מלא). מסננים את המים (שומרים חלק מהם בצד) ושוטפים במים את העדשים.

במקביל, במעבד מזון, טוחנים את הסלרי והשום דק מאוד. מעבירים לקערה. לאותו מעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו) מעבירים את העדשים, וטוחנים היטב. בזמן הפעולה מוסיפים מעט ובהדרגה ממי הבישול (כל פעם קצת) עד שמגיעים למרקם הרצוי – מחית סמיכה מאוד ודביקה. מעבירים לקערה.

מחממים מחבת על אש בינונית ומעבירים פנימה את שבבי הקוקוס. קולים עד השחמה קלה (לערבב מדי פעם וכל הזמן להשגיח). מסירים מן האש. מוסיפים את שבבי הקוקוס הקלויים לקערה עם תערובת העדשים, השום והסלרי. מערבבים היטב, מוסיפים את הקארי, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, קורצים כדור קטן מהתערובת, משטחים מעט (קוטר של כ-5 ס"מ) ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד לסיום התערובת. כאשר התנור חם, מכניסים את התבנית למשך 25 דקות. מומלץ להבריש את הקציצות במעט שמן ניטרלי בזמן השהייה בתנור כדי לתת להן מעטפת מעט פריכה.

הכנת הרוטב:

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). חוצים את הפלפלים האדומים לשניים, ומסירים את הגבעול והגרעינים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפלפלים (הקליפה כלפי מעלה). מכניסים לתנור וקולים במשך כ-25 דקות (עד שהם רכים לחלוטין והקליפה שרופה). מוציאים, מעבירים לקערה ומכסים מיד (האדים הנוצרים מקלים על קילופם).

לאחר 10 דקות מקלפים את הפלפלים, וטוחנים אותם היטב ביחד עם קרם הקוקוס. מעבירים את המסה לסיר רחב או מחבת ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים את הסויה, השום והפלפל החריף. מערבבים מדי פעם. הרוטב מוכן לאחר כ15-10 דקות. טועמים, ומוסיפים סויה במידה וצריך.

הגשה:

יוצקים את הרוטב לקערה או צלחת עמוקה, מניחים את הקציצות בפנים ומגישים בצד כוסברה ו/או גילופי קוקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות