סלט שורש סלרי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט שורש סלרי

מתכון גאוני בפשטותו שמשלב שורש סלרי עם עלי נענע

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
מתן שופן

המהלך הצפוי היה להכין משורש הסלרי הארומטי קרם או מרק שורשים, אבל הייתי חייב לשתף במתכון הבא שהוא גאוני בפשטותו. מדובר בסלט קטן שאמי לימדה אותי להכין, ומאז בכל שנה בעונה הוא מככב אצלי. בכלל, שורש סלרי מגורר הוא תוספת מצוינת לסלטים רבים, ובמיוחד לסלטים על בסיס חסה. הפעם הוספתי לו מעט עלי נענע ואלה התגלו כשידוך מוצלח מאוד.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

כ-400 גרם שורש סלרי

(לפני ניקוי)
מיץ מ-1 לימון
2 כפות מיונז
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה: מעט עלי נענע רעננים

הוראות הכנה

שורש סלרי מאופיין בבליטות רבות שמחביאות ביניהן חול ו"שערות" שורש, אך בכל זאת הוא מתמסר בקלות לקולפן. קולפים אותו היטב ושוטפים.

מגררים את שורש הסלרי על החלק הגס של הפומפייה. עם סיום הגירור, מעבירים לקערה ויוצקים חצי מכמות מיץ הלימון על מנת שהשורש לא ישחיר.

מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל. מערבבים היטב. טועמים, ואם יש צורך – מוסיפים עוד מהלימון.

אם לא מגישים מיד, מומלץ להניח את הסלט על מסננת כדי לסנן את הנוזלים שהשורש מגיר. לפני ההגשה מוסיפים עלי נענע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות