מאפה שמרים מלוח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה שמרים מלוח

אין הרבה דברים יותר מנחמים מבצק שמרים, רק הפעם במקום מילוי מתוק - נלך על מעין עוגת שמרים מענגת ומלוחה

שתי תבניות אינגלייש קייק דרגת קושי: קל
מאפה שמרים מלוח
עמרי פולק

כולם יודעים שאין הרבה דברים מנחמים יותר מבצק, במיוחד בצק שמרים. את הרעיון למתכון הזה שאבתי ממאפה דומה של השף-קונדיטורית מיכל בוטון, שגם הסכימה לעזור עם טיפים והכוונה לפני שיצאתי לדרך. מדובר במתכון שדורש זמן ועבודה, אבל הוא מעולה ויעשה רושם טוב על כל מי שיטעם, בנוסף תוכלו לשחק עם המילוי לפי מה שמתחשק לכם באותו רגע. תחשבו על זה כמעין מיני תכנית אימונים למרתון, שווה להשקיע ויותר מזה - ליהנות מהתוצאות.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לבצק:

500 גרם קמח לבן

9 גרם שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
90 מ"ל חלב
2 ביצים (M)
כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
חצי גביע שמנת חמוצה

למילוי:

300 גרם כתף בקר מעושן, פרוס

250 גרם גבינת גאודה, פרוסה
בצל סגול, חתוך לפלחים (מלמטה למעלה)
12 שיני שום קלופות
מקל סלרי, חתוך לקוביות לחתיכות בינוניות
טחינה גולמית
נענע
שמן זית
צלפים
פלפל ירוק חריף, חתוך לפרוסות דקות (למי שאוהב חריף)

הוראות הכנה

הכנת בצק השמרים המלוח:

מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר עם וו לישה.

מערבבים את החמאה המומסת, החלב והשמנת החמוצה עד שמתקבלת תערובת פושרת (אם החמאה מתקשה בגלל הקור של שני המרכיבים האחרים, תנו לתערובת כמה שניות במיקרו).

מוסיפים לקערת המיקסר את שאר המרכיבים ומעבדים כחמש דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ומבריק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה אם לא קר מדי).

הכנת המילוי:

שמים את הבצל הסגול, שיני השום ומקל הסלרי בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנה כשעה מבלי שהשמן רותח (רק מבעבע קלות) - בסוף התהליך נקבל בצל קונפי, שום קונפי וסלרי קונפי.

הרכבה:

מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח היטב למלבן בגודל של 30X35 ס"מ/25X25 ס"מ.

מאפה שמרים מלוח
עמרי פולק

מניחים את מלבן הבצק על נייר אפייה, מורחים אותו בשכבה דקה של טחינה גולמית (הדבק שיחזיק הכל) ומסדרים את המילוי בארבע שורות (שתי שורות שחוזרות על עצמן)
מגלגלים את הבצק מצד אחד לצד השני עד שמתקבל גליל ארוך.

חוצים את הגליל, אבל משאירים את הסוף מחובר וקולעים לצמה
עמרי פולק

חוצים את הגליל, אבל משאירים את הסוף מחובר וקולעים לצמה תוך כדי שמסובבים את חתיכות הבצק בצורה של בורג.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומתפיחים עד שהמאפה מכפיל את גודלו (כ-45 דקות).

מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים את החלק העליון בביצה ואופים כ-30-25 דקות.

טיפים

למעוניינים בגרסה כשרה ניתן להמיר את פרוסות הנקניק בפרוסות חציל או בפרוסות של גבינת גאודה עיזים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות