מתכון

גריסיני ממכר

מקלות מלוחים ופריכים שהתחלתי להכין לארוחת בוקר ליד ביצים רכות, אבל הם טעימים גם סתם ככה או עם איולי וממרח עגבניות, ואפילו נשנוש מעולה עם אלכוהול. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
גריסיני
גריסיני, זהירות ממכרצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 375 גרם מים
  • 750 גרם קמח לבן
  • 4 גרם שמרים יבשים
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם שמן זית
  • 12 גרם מלח
  • ביצה טרופה למריחה

תוספות אופציונליות:

  • שומשום, קצח, אורגנו, פרמזן מגורד דק, פלפל שחור, מלח ים

הוראות הכנה

שמים בקערית המיקסר מים, קמח, שמרים וסוכר. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים לבצק.

מוסיפים שמן זית ב-3 מנות. חשוב:  לא מוסיפים מנה עד שהקודמת נטמעת בתערובת.
כשהשמן נטמע מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות.

מניחים לתפיחה ראשונה בקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון או במגבת. עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים (ללא קמח) לעובי של בערך 3 מ"מ.
חותכים עם סכין לרצועות דקות.

מסדרים את הרצועות בתבנית, מורחים ביצה טרופה על כל הרצועות.

מורחים מריחה שנייה של ביצה על כל הרצועות ומפזרים תוספות שונות לפי הטעם. אנחנו אוהבות את השילוב של מלח ים, שומשום ואורגנו. בכל מקרה מומלץ לא לוותר על המלח, מוסיף טעם וקראנצ'יות.

אופים ב-170 מעלות למשך 15 דקות.

מנמיכים ל-130 מעלות ואופים עוד 15 דקות, עד שהגריסיני זהובים ויבשים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ