ראמן עוף של ישראל אהרוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ראמן עוף של ישראל אהרוני

הגרסה ביתית של אהרוני (ממסעדת הירו) לראמן עוף, קצת פחות מנג'סת מהרגיל ומתאימה בדיוק לימים המתקררים

דרגת קושי: קל
ראמן עוף של אהרוני
שי נייבורג
11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

למרק:

8 כוסות מים

750 גרם גרונות וכנפי עוף שטופים ומנוקים

3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק

6 בצלים ירוקים שלמים

8 פטריות שיטאקה יבשות

מרכיבים לתערובת התיבול:

חצי כוס רוטב סויה יפני

חצי כוס מירין

רבע כוס סאקה

שקית אבקת דאשי (בחנויות מתמחות. לא להתעצל. זה קיצור הדרך הגדול)

2 כפות מיסו בהיר

לעוף:

2 חזות עוף מנוקים ויפים

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מירין

כפית שמן שומשום

עוד צריך:

600 גרם אטריות ראמן

3 בצלים ירוקים קצוצים

6 דפי אצות נורי

2 בק צ'וי

100 גרם שעועית ירוקה חלוטה

נבטים טריים ופריכים

8 ביצים

 

הוראות הכנה

שמים את כל חומרי המרק בסיר גדול, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים על סף רתיחה שעתיים. מסננים.

צורבים את חזה העוף במחבת עם שתי כפות שמן עד שהוא שחום יפה משני צידיו. מוסיפים למחבת עם העוף את הסויה והמירין, מבשלים יחד ומזגגים את העוף כשלוש ארבע דקות. פורסים את החזות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

לתערובת התיבול: מערבבים את הסויה, מירין, סאקה ואבקת דאשי לתערובת אחידה.

הביצים: מכניסים את הביצים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים ברתיחה 5 וחצי דקות ומעבירים למי קרח. כשהן קרות לגמרי, קולפים (וכך מתקבלת ביצה עם חלמון רך).

חותכים את הבק צ'וי: את הגבעולים חותכים לפרוסות של כסנטימטר וחולטים כשתי דקות. את העלים משאירים שלמים.

מבשלים את האטריות עד שהן עשויות דיין.

הרכבת הראמן:

שמים ב 6 קערות מרק 2 -3 כפות מתערובת התיבול, וכפית שמן שומשום מעמידים בה על אחת מדפנותיה הפנימיים את אצת הנורי.

שמים בכל קערה צרור אטריות מבושלות ואת עלי הבק צ'וי.

יוצקים פנימה את המרק החם.

מסדרים סביב את השעועית החלוטה, גבעולי הבק צ'וי ופטריית שיטאקה (שהתבשלה במרק וללא הרגל), 4 -5 פרוסות חזה עוף, וביצה.

מפזרים מעל את הנבטים הטריים והבצל הירוק ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות