מתכון

מאפינס צ'יה טבעונים

מאפינס טבעונים מפתיעים לפי מתכון של דנה סער

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאפינס צ'יה טבעוניים
צילום: מוטי מילרוד
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון אחד שממנו התפעלו לא רק פעוטות אלא גם מבוגרים. פיתחה אותו דנה סער, בתי, שקיבלה השראה מכמה מתכונים, והחידוש בגירסה שלה הוא שהמאפים כוללים זרעוני צ'יה. התפוח נפל רחוק מאוד מהעץ ולכן המתכון שלה הוא רב־שלבי. כאן קיצרתי את ההכנה כמה שניתן, ועדיין, אם לצטט את אחד הטועמים, זה "מאווד טעים".

רכיבים

  • תבנית מאפינס עם שקעי סיליקון
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חצי כוס זרעוני צ'יה
  • כוס חלב סויה או כל חלב טבעוני אחר
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כוס סוכר חום

הוראות הכנה

במעבד מזון מערבבים הכל חוץ מהצ'יה. לתערובת המוכנה מוסיפים צ'יה ומערבבים בכף. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל–170 מעלות. אופים כחצי שעה, אבל מומלץ לנעוץ קיסם ולוודא שלא רטוב מדי ולא יבש מדי.

בהזדמנות זו, שלושה כללי אצבע למתחילים נצחיים, כמוני למשל. הראשון, שאותו שמעתי אותו מפיה של ד"ר מירה ניאזוב, הוא לשמור כל מה שאפשר במקרר או במקפיא. חיזוק לטענה הזו מצאתי אצל צמד האופים המעולים דני וגלית, שהמקרר שלהם מחליף במקרים רבים את הארון. הכלל הזה יפה במיוחד לגבי זרעוני הצ'יה שיש להם נטייה למשוך חרקים וגם להתעפש. במקרר הם מוגנים מכל רע.

הכלל השני הוא שעם כל הכבוד להוראות המדויקות על זמני אפייה כדאי לקחת אותן בעירבון מוגבל ולעקוב בשבע עיניים — כולל נעיצת קיסמים — אחרי מה שמתרחש בתנור. הכלל השלישי, לגבי מאפינס: ככל שהתבנית מכילה יותר שקעים הם יצאו יותר מוצלחים.

תגובות