מתכון

לזניית סייטן ופלפל קלוי

מתכון מקסים של "מאשה קייטרינג טבעוני"

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • חצי חבילת דפי לזניה מקמח מלא או מחיטת דורום
  • 8 עגבניות תמר בשלות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • 5 כפות שקדים טחונים
  • 4 פלפלים בינוניים
  • 1 חבילת סייטן קפוא
  • 1 גזר גדול מגורר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מעט שמן קנולה
  • פלפל טחון
  • 4 כפות סילאן
  • מלח ים לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, חותכים את הפלפלים לפרוסות, מברישים במעט שמן וקולים כ15-20 דקות. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן קנולה, מוסיפים חצי בצל קצוץ, 2 שיני שום וגזר מגורר, מכסים במכסה ומאדים תוך ערבוב עד שהבצל שקוף. תוך כדי מרסקים את הסייטן במעבד מזון לפירורים קטנים,

מוסיפים אותו למחבת ומכסים במכסה, אם יש צורך מוסיפים מעט מים. ממשיכים בבישול תוך ערבוב כרבע שעה. מתבלים ברוטב סויה, פלפל שחור, מלח ים וכף סילאן. מאדים את חצי הבצל הנותר במעט שמן במכסה סגור עד שהופך שקוף, מוסיפים את 2 שיני השום פרוסות. מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים את העגבניות לסיר, מתבלים בכף שטוחה של מלח, סילאן ופלפל לפי הטעם.

מבשלים עד להסמכה כרבע שעה תוך ערבוב ואז מוסיפים קרם קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הרכבה:

צילום: מוטי מילרוד

משמנים תבנית פיירקס מלבנית, יוצקים בתחתיתה רוטב לכיסוי פני השטח. מסדרים שכבה של עלי לזניה, מעל עורכים פלפלים קלויים. יוצקים רוטב עגבניות לכיסוי, עורכים שכבה נוספת של דפים, מעל מפזרים את הסייטן בצורה אחידה (משאירים קצת לשכבה האחרונה), יוצקים מעט רוטב, עוד שכבה של דפים, עוד שכבה של פלפלים, עוד שכבה של דפים ומעל הכל את יתרת רוטב העגבניות לכיסוי אחיד. עורכים מעל את הסייטן הנותר וזורים שקדים טחונים/קשיו טחון.

צילום: מוטי מילרוד

אופים בתנור שחומם ל–200 מעלות במשך 40 דקות במצב טורבו, עד שהלזניה משחימה וכשמטים אותה אין נוזלים שמסתובבים. מומלץ לצנן לפחות שעה עד לילה לפני שאוכלים.

צילום: מוטי מילרוד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ