תבשיל חומוס עם יוגורט וטחינה | פתת אל-חומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מנת חומוס שלא תאכלו באף חומוסייה בארץ

פתת אל חומוס היא קלאסיקה שכמעט נעלמה מן העולם. המנה עשויה מחתיכות קטנות של לחם קלוי ומעליהן שכבה של גרגירי חומוס מבושלים ושכבה סמיכה של יוגורט וטחינה

דרגת קושי: קל
פתת אל-חומוס
רמי שלוש

פתה היא מנה לבנטינית, ששמה מגיע מהמלה פתאפית, כלומר פירורים או חתיכות קטנות. מדובר על מנה המכילה חתיכות קטנות של לחם, קלויות או מטוגנות, שעליהן מניחים שכבה של גרגירי חומוס מבושלים ואת כל זה מכסים בשכבה של יוגורט וטחינה. עם השנים התפתחו סוגים שונים של פתה, המכילים תוספות שונות, כמו חתיכות של בשר טלה מבושל, צנוברים, חצילים כבושים או מטוגנים, עשבי תיבול ועגבניות, עוף ועוד מגוון רחב של אפשרויות. על פני המנה מטפטפים בדרך כלל סמנה בלדי. ככל הנראה הפתה הראשונה שהומצאה הכילה חומוס בלבד, ללא בשר או עוף או כל אלמנט המסמל את הרווחה הכלכלית. בתרבות השאמית חומוס מתפקד כתחליף לבשר, כפי שמלמד המשל "אין ע'אב עליק אלדאני עליק באלחומוסאני". כלומר, אם חסר לך בשר צאן, לך למוכר החומוס.

בעוד שממרח החומוס הקלאסי והמסבחה השתרשו בחומוסיות בארץ, הפתה כבר אינה מוצעת ברובן והפכה לנחלתן הבלעדית של חומוסיות בשטחים. מכיוון שמדובר במנה שבאה לנצל את שאריות הלחם לפני שהן עוברות טיגון או השחמה בתנור על מנת להסוות את חוסר טריותן, דינה היה להיעלם בגלל הקשר הישיר שלה למטבח העני ולניצול שאריות, אך טעמה המופלא מצדיק את שחזורה.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (10)

רכיבים

1 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

4 פיתות

כפית סומאק

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

חצי ליטר יוגורט

4 כפות טחינה גולמית

4 שיני שום

מיץ משני לימונים

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

פלפל חריף קצוץ דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

חופן צנוברים קלויים

2 כפות סמנה בלדי

הוראות הכנה

חותכים את הפיתות למשולשים או לקוביות בגודל בינוני ומטגנים בשמן עמוק עד שהם משחימים. מוציאים את הפיתות, ממליחים ושמים מעל סומאק.

מטגנים את הבשר בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ומעט בהרט. מחכים עד שהבשר משחים ומוסיפים חצי ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שרוב המים מתאדים והבשר מתרכך.

מערבבים את היוגורט עם השום, הטחינה והלימון.

הרכבת המנה: מניחים שכבה של פיתות מטוגנות, מעליה שמים את הבשר (לא חובה) עם קצת מנוזלי הבישול שלו, מניחים את החומוס המבושל ומעליו את רוטב היוגורט והטחינה. מקשטים בפלפל חריף, עשבי תיבול ובצל קצוץ.

לבסוף מחממים את הסמנה במחבת ושופכים אותה בעודה חמה על פני הפתה. אפשר להחליף את הסמנה בחמאה מזוקקת או שמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות