מרק יוגורט חורפי | צ'עאצ'יל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק יוגורט חורפי מהמטבח השאמי - צ'עאצ'יל

מרק יוגורט שבתוכו מתבשלות קציצות העשויות מירק, עדשים וקמח והוא מתאים במיוחד לחורף. מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל מתוך פסטיבל א-שם בחיפה

דרגת קושי: קל
צ'עאצ'יל
רמי שלוש

מנה המבוססת על מרק יוגורט שבתוכו מתבשלות קציצות העשויות מירק, עדשים וקמח. מוצאה בחבל חורן שבדרום סוריה, ומשם נדדה לצפון ירדן. זו מנה חורפית, מכיוון שהקציצה הצמחונית מכילה בדרך כלל לוף, שנחשב לצמח רעיל. בטרם הכנסת הלוף לקציצה קוצצים אותו ומבשלים אותו בישול ארוך במים על מנת להיפטר מהרעלנים. אפשר לוותר על הלוף או להחליפו במנגולד, תרד, חוביזה ועוד. מרחוק התבשיל נראה שייך לז'אנר האוכל המדומה, המתבסס על געגועים לחומרי גלם יקרים שאינם בהישג יד. כשהצצתי לתוך הסיר לא יכולתי להימנע מהמחשבות שמתבשל שם "לבן אמו", גושים של בשר טלה מבושלים במרק יוגורט חמצמץ. ואולי זה האפקט שאותן נשים שרקחו את המתכון רצו להשיג על בני משפחתן. הקציצות אווריריות וטעימות בצורה יוצאת דופן, הירק שבתוכן מרענן את המנה ומוסיף רבדים עמוקים של טעמי חורף ואדמה לתבשיל היוגורט.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 3

רכיבים

לקציצות:

2 בצלים בינוניים

חצי כוס שמן זית

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור כוסברה קצוצה

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות

3 ביצים

1 וחצי כוסות קמח (לבן או תערובת של לבן ומלא)

1 כפית מלח גדושה

חצי כפית פלפל גרוס

למרק יוגורט:

1 וחצי ליטר יוגורט

2 כוסות מים

כפית מלח

כף וחצי קמח לבן

הוראות הכנה

מחממים את השמן בסיר רחב, קוצצים את הבצל הלבן לקוביות קטנות ומוסיפים לשמן החם. מטגנים עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב, מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים כשלוש עד חמש דקות נוספות על אש בינונית. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הכוסברה והבצל הירוק. מניחים לתערובת להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר. מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות והביצים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, לקבלת בצק רך. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ועוברים להכנת המרק.

שמים בסיר יוגורט, מים, מלח וקמח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית להמסה מלאה של הקמח. מניחים את הסיר על אש גבוהה וממשיכים לערבב (אסור לעזוב את המרק לרגע, אחרת הוא יתפרק) עד שהוא רותח ומבעבע. מנמיכים את האש (כעת אפשר להפסיק לערבב), יוצרים כדורים מהבצק וזורקים אותם פנימה אחד ליד השני אל תוך המרק (אסור לערבב בשלב זה, כדי לא לפרק את הכדורים). מבשלים את הקציצות במרק כ-25 דקות. מורידים מהאש ומגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות