מלוחייה | מתכון למלוחייה | בסארה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלוחייה עם פול יבש | בסארה

הפרעונים הם שעומדים מאחורי המנה המורכבת מפול מקולף ומלוחייה שמתבשלים יחד עד שהיו למחית חלקה וירוקה בוהקת. היא מתובלת בהרבה שום וכוסברה מטוגנת, שמן זית ומיץ לימון. מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל מתוך פסטיבל א-שם בחיפה

דרגת קושי: קל
בסארה
רמי שלוש

את המלוחייה ניתן למצוא במטבח המצרי, השאמי, התוניסאי, האלג'יראי, המרוקאי והסודני. חוק לא כתוב של המטבח השאמי אומר: "הגש לי את צלחת המלוחייה שלך ואדע לאיזו דת אתה שייך", שכן הנוצרים מכינים את המלוחייה כעלים שלמים, המוסלמים קוצצים את העלים דק-דק ואילו הדרוזים לא אוכלים אותה כלל וכלל, כי היא נחשבת למעוררת חשק מיני.

מקור השם מלוחייה הוא כנראה באחד משני הסיפורים הבאים:

בתקופת הפרעונים נאסר על פשוטי העם לאכול אותה והיא היתה המנה של המלכים באופן בלעדי, כלומר, מלוקייה (שייכת למלכים). מכאן השם התגלגל למלוחייה. לפי הסיפור השני, בתקופת הפרעונים לא אכלו כלל מלוחייה, שאז נקראה "חיה". כאשר השתלטו בני ההיקסוס על מצרים הם ציוו על המצרים לאכול מלוחייה ואמרו להם, "מלו חייה", כלומר, "אכלו חיה".

הבסארה מורכבת מפול מקולף ויבש ומלוחייה יבשה, המתבשלים יחד ליצירת מחית חלקה בצבע ירוק בוהק. היא מתובלת בהרבה שום וכוסברה מטוגנת ועל פניה בוזקים שמן זית ומיץ לימון. את המנה אוכלים עם לחם, קרה או בטמפרטורת החדר.

המנה מורכבת משני הרכיבים השייכים למזווה החורף, שנקרא בערבית "מונה". אלה אלמנטים שאוגרים במשך השנה לעונת החורף.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי ק"ג פול מקולף (לבן שבור)

1 וחצי כוסות מלוחייה יבשה

8 שיני שום

4 בצלים גדולים (חתוכים לחצאי עיגולים בעובי 3 מ"מ)

צרור כוסברה

חצי כוס מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס שמן זית

הוראות הכנה

מניחים את הפול בסיר (אפשר להשרות לכמה שעות לפני הבישול, על מנת לקצר את התהליך), מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הפול מתפרק והופך למחית לבנה וסמיכה. בשלב זה ניתן להוסיף מים במידת הצורך. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הפול שבסיר לקבלת מחית חלקה לגמרי. מוסיפים פנימה את המלוחייה היבשה וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים נספגים. המרקם שמתקבל דומה לחומוס (במידה שחסרים מים, בשלב זה ניתן להוסיף מעט על מנת לרכך את המחית). מרגע הוספת המלוחייה מבשלים את הבסארה כעשר דקות. הבסארה מוגשת קרה או בטמפרטורת החדר.

במחבת שמים את שמן הזית ומוסיפים אליו את הבצל החתוך לסהרונים. מטגנים אותם היטב, עד שהם מקבלים צבע חום זהוב.

בקערה נפרדת מערבבים את השום הכתוש, מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה.

להגשת המנה מורחים את הבסארה בצלחת, שמים במרכז בצל מטוגן עם קצת משמן הזית שבו טוגן הבצל. מניחים מרוטב הלימון, השום והכוסברה. מגישים לצד לחם ומנגבים כמו חומוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות