קדרת בשר מהמטבח הערבי | קדרה ח'לילייה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קדרה ח'לילייה

מנה גדולה ומשפחתית, שמכילה בעיקר אורז, סמנה, עוף או בשר טלה ותערובת תבלינים ייחודית לקדרה מהמטבח הערבי. מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל מתוך פסטיבל א-שם בחיפה

דרגת קושי: קל
קדרה ח'לילייה
רמי שלוש

קדרה חברונית, שנקראת על שם הכלי קדרה או לפי הניב החברוני "אדרה". מדובר בכלי הדומה לסיר עמוק או לכד, שהיה פעם עשוי מנחושת או מחרס ושימש לבישול בטאבון עצים. המשפחה היתה מכינה את הקדרה בבית ומביאה את הכלי לאופה השכונתי, "אל-פראן", שהיה מכניס אותה לטאבון העצים הגדול שלו ואופה אותה. מנה גדולה ומשפחתית, שמכילה בעיקר אורז, סמנה, עוף או בשר טלה ותערובת תבלינים ייחודית לקדרה. התערובת כוללת כורכום, הל, קינמון, ציפורן, עלי דפנה ועוד ואפשר להשיג אותה מוכנה בחנויות התבלינים בחברון.

בכביש הראשי שבכניסה לחברון קיימות עד היום מסעדות המתמחות בהכנת הקדרה החברונית בתנורי עץ, לצד חנויות המוכרות את הכלי עצמו בשלל גדלים וצורות. את התבשיל הזה מומלץ להכין בכלי חרס ולא בסיר רגיל, כי הבישול בכד עושה את כל ההבדל בטעם. אף על פי שמדובר במנה עתיקה שרבים זנחו לטובת סירי היציקה והנון סטיק, היא יכולה להפוך בקלות לעדכנית ביותר בגלל הטקסיות שסביבה. פתיחת הכד והוצאת האוצרות מתוכו יוצרת חוויה שיכולה לשבות את לבו של הסועד המודרני.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבישול הבשר:

1 ק"ג בשר טלה (אוסובוקו) חתוך לקוביות או סטייקים

1 בצל חתוך לרבעים

שליש כוס סמנה או שמן זית

ראש שום חצוי לאורכו

2 עלי דפנה

5 תרמילי הל

מקל קינמון

4 מסמרי ציפורן

1 כוכב אניס

מלח ופלפל לפי הטעם

לתבשיל הקדרה:

3 כוסות אורז בסמטי שטוף

כוס גרגירי חומוס מבושלים

שליש כוס סמנה או שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

כף כורכום

גרידה מרבע אגוז מוסקט

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

הוראות הכנה

מחממים מחבת היטב ומוסיפים את השמן או הסמנה. צורבים את נתחי בשר הטלה מכל הצדדים. מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לערבב כשתי דקות נוספות. מעבירים את תוכן המחבת לקדרה, מוסיפים את התבלינים השלמים ומים עד כיסוי. מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך. מוציאים את הקדרה ומסננים את הבשר (שומרים את הציר לשלב הבא).

מערבבים את מרכיבי הקדרה, אורז, תבלינים וחומוס, בקערה. מניחים את תערובת האורז בתחתית הקדרה ומסדרים מעל את נתחי הבשר המבושלים. מוסיפים 6 כוסות ציר טלה (מהשלב הקודם), מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה או עד שכל הנוזלים נספגים באורז.

לסיום מחממים את הסמנה במחבת ושופכים אותה בעודה חמה על פני התבשיל שבקדרה. מגישים לצד סלט ירקות, יוגורט, צנוניות ובצל ירוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות