תבשיל עדשים | חרראק אוסבעו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חרראק אוסבעו

תבשיל עדשים המוגש עם בצק מטוגן, רכז רימונים, בצל מטוגן והרבה כוסברה ושום. אומרים שהיא קיבלה את שמה שפירושו שורף האצבעות כי לא מתאפקים ודוחפים ידיים לטעום ישר מהסיר ונכווים. מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל מתוך פסטיבל א-שם בחיפה

דרגת קושי: קל
חרראת אוסבעו
רמי שלוש

סיפור עממי שאמי מספר על גבר אשר תפס את אשתו בוגדת בו בשדה עדשים עם גבר אחר ומיד החל במרדף אחר המאהב, שפצח בריצת אמוק, לא לפני שחפן בידו עדשים. אנשים שראו את הבעל רודף אחרי המאהב שידיו מלאות עדשים עצרו אותו ואמרו לו, "אתה לא מתבייש לרדוף אחריו בגלל חופן עדשים?" הבעל ענה: "אלי בדרי בדרי ואלי מא בדרי ביקול כף עדס". כלומר, מי שיודע יודע ומי שלא יודע אומר חופן עדשים. פתגם זה מתאר אירועים ומצבים שהשתיקה יפה להם. הופעתן של העדשים בסיפורים, בשירים או בפתגמים מלמדת שמדובר בחומר גלם בסיסי במטבח הלבנטיני, שסביבו צמחו מנות רבות.

המנה קיבלה את שם התואר "שורף האצבעות", מכיוון שהיא טעימה בצורה יוצאת דופן. אדם אינו מסוגל להתאפק ודוחף את אצבעותיו לסיר הלוהט על מנת לטעום ממנה, מעשה המוביל בהכרח לכוויות באצבעות.

מדובר בתבשיל עדשים, רכז רימונים ותמרינדי, המוגש עם אטריות בצק מבושלות ומטוגנות, בצל מטוגן וכמות נדיבה של כוסברה ושום.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

1 בצל גדול

שליש כוס שמן זית

2 כפות תמרינדי

2 כפות רכז רימונים

3 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

10 שיני שום

צרור כוסברה

1 פלפל חריף קצוץ דק

1 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

לבצק:

1 כוס קמח

חצי כוס מים

חצי כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה

לשים את הקמח עם המים והמלח לקבלת בצק חלק. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ונותנים לו לנוח לפחות חצי שעה. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר. חותכים את הבצק לרצועות ומשם למעוינים (חשוב לקמח היטב את הבצק, על מנת שהמעוינים לא יידבקו זה לזה). מעבירים מחצית ממעויני הבצק לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5-4 דקות עד שהבצק מתייבש (הבצק לא אמור לקבל צבע, אלא רק להתייבש). מוציאים מהתנור ומניחים בקערה בצד. את המחצית השנייה של המעוינים מטגנים בשמן עמוק (מעט בכל פעם), עד שהם מקבלים צבע צהוב. מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר על מנת להיפטר מעודפי השמן. 

מטגנים את הבצל הקצוץ במחצית מכמות שמן הזית עד שהוא מזהיב, מוסיפים את העדשים, תמרינדי, רכז רימונים ושתי כוסות ממי הבישול של העדשים או מים רגילים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

במחבת מטגנים בעזרת יתרת שמן הזית את השום עם הכוסברה והכמון, עד שהשום והכמון מתחילים להיפתח ולהפיץ את הניחוח שלהם. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר העדשים ואחריו את מעויני הבצק שיובשו בתנור. מבשלים על אש נמוכה עד שהאטריות מוכנות (כעשרים דקות), מערבבים מדי פעם. התבשיל אמור להיות סמיך כמו נזיד ולא דליל. מגישים את התבשיל חם ומעטרים בבצק המטוגן, הפלפל החריף הקצוץ ומעט עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה וכוסברה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות