לחם צהוב | ח'וביז אל-אמוואת / ח'וביז אספר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ח'וביז אל-אמוואת / ח'וביז אספר

לחם צהוב לחם עם נגיעות מרירות מחלב וקצח שהכנתו קשורה ביום חמישי הראשון של חודש ניסן, בו מחלקים בבתי את הלחם יחד עם ביצים צבועות, מהן, כך האמינו הפרעונים, בוקעים החיים. מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל מתוך פסטיבל א-שם בחיפה

דרגת קושי: קל
ח'וביז אל-אמוואת
רמי שלוש

בעבר הכינו לחם זה ביום חמישי הראשון של חודש ניסן, שנקרא "חמיס אל-אמוואת". ביום זה החיים מחיים את זכר המתים שלהם על ידי ביקור בבתי קברות, שם מחלקים לנזקקים ולילדים את הלחם יחד עם ביצים צבועות בצהוב. החג נחגג בלבנט מאז המאה ה-12. סבורים כי מקורו בתקופה הפרעונית ושהגיע ללבנט עם השושלת האיובית. הלחם נקרא חוביז אספר משום צבעו הצהוב, שנרכש בעקבות הוספת מי השרייה של עוספור או כורכום או שניהם יחד אל הבצק. את הלחם מרדדים על תבנית עגולה (חותם), גדולה (15-10 ס"מ) ומחורצת בשלל עיטורים. התבנית עשויה היום מפלסטיק או מעץ, אך בעבר נעשתה מאבן. הלחם מכיל גם שומשום וקצח ואינו מתוק אלא מלוח מעט, עם נגיעה של מרירות מהחלב והקצח. את הלחם מגישים עם ביצים (מהן בוקעות החיים על פי הפרעונים) צבועות בצהוב מקליפות בצל וחרציות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 וחצי קילו קמח

1 כוס סוכר

3/4 כוס זרעי אניס טחונים

1 כוס שומשום מלא או לבן

1 כוס קצח

4 כפות כורכום

1 וחצי כפות שמרים יבשים

1 וחצי כוסות שמן זית

3 כפות מחלב

3 ורבע כוסות מים פושרים

עוד שמן זית לשימון החותם של הלחם

הוראות הכנה

בקערה שמים את כל המרכיבים היבשים של הבצק ומערבבים היטב, מוסיפים את המים והשמן לסירוגין אל תערובת היבשים ולשים כחמש דקות לקבלת בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד. אחרי שעה הבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים בגודל כדור טניס. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומניחים להם לנוח כרבע שעה.

שמים צלחת עם שמן זית וטובלים את הכדור בתוכה. משמנים את החותם בשמן זית ומרדדים בעזרת הידיים או מערוך את הכדור על החותם תוך הפעלת לחץ על הבצק, על מנת שייכנס לתוך החורים ויקבל את הצורה של החותם. הופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הלחם כרבע שעה עד עשרים דקות (עד שהוא מקבל צבע שחום ויפה). מוציאים את הלחם ומורחים אותו בעודו חם בשמן זית. את הלחם ניתן להגיש על פי המסורת עם ביצים קשות או ללכת לפי הלב, שבמקרה שוכן בממלכת הדבש ושמן הזית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות