דושפרה: מרק בוכרי שהוא ארוחה שלמה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דושפרה: מרק בוכרי שהוא ארוחה שלמה

דושפרה הוא אחד המרקים הנפוצים והמוכרים במטבח הבוכרי. כמרק מחמם ומשביע הוא מציע, מעבר לכיסונים שמעניקים לו את שמו, גם ירקות רבים, קטניות וכדורי בשר קטנים

6 סועדים דרגת קושי: קל
מרק דושפרה
עמרי פולק

אוכל, כמו מקפידים להבהיר לנו שוב ושוב ושוב בכל תכנית בישול, לא תמיד נצרב בזיכרון בגלל טעמו. לעיתים אנחנו קושרים אליו מטען רגשי אחר, אך בסופו של דבר תפקידו הוא להחזיר אותנו אל חיקו של הטעם. את המרק הזה נהגה סבתא שלי להכין בעיקר בארוחות חגיגיות רבות משתתפים. אל השולחן היתה מוגשת קערה חרסינה גדולה, עמוסה בכל טוב.

כילד בררן לא אהבתי את המרק, בעיקר בשל כל תכולת הירקות המבושלים. כאדם בוגר אני כבר מתרפק על הזיכרונות שנותרו לי מסבתא והאוכל הוא אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת. מזל, ניתנה לי אפשרות מחודשת להתאהב במרק הזה, שהוא למעשה ארוחה שלמה. הוא כולל, מלבד הכיסונים שמעניקים לו את שמו, גם ירקות (גזר, תפוחי אדמה), קטניות וכדורי בשר קטנים. למרבה הצער את הכנת הדושפרה עצמם (כלומר - הכיסונים) לא הספקתי ללמוד מסבתא, אבל המתכון למרק עבר הלאה במשפחה וכיום דורות חדשים של ילדים בררנים יכולים לעקם את האף כשמגיעה הקערה הגדולה אל השולחן.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

13תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

3 גזרים חתוכים לעיגולים בעובי בינוני

ארבעה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
כוס וחצי גרגירי חומוס רכים
3 עגבניות טריות מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות
שורש סלרי
חצי ק"ג בשר טחון
4-3 כנפי עוף/צוואר עוף
2 בצלים בינוני קצוצים
מלח ופלפל
1 ק"ג דושפרה (קרפלך)

הוראות הכנה

מערבבים את הבשר הטחון, אחד הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל ומכדררים לכדורי בשר קטנים.

מטגנים את הבצל הקצוץ הנותר על אש בינונית ועם מעט שמן, מוסיפים את הכנפיים/הצוואר ונותנים לבשר להתבשל. כדי למנוע שריפה של הבשר מוסיפים מעט מים רותחים.

מוסיפים את עיגולי הגזר ואת קוביות תפוחי האדמה, את הסלרי ואת החומוס.

זורקים פנימה גם את העגבניות ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה, אחריה מנמיכים את האש (כחצי שעה).

כשכל המרכיבים רכים מוסיפים את כדורי הבשר הקטנים ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

במקביל מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הדושפרה עד שהם עולים למעלה (בדומה לניוקי).

מגישים עם פטרוזיליה ולימון בצד.

טיפים

את הדושפרה - אותם כיסונים או קרפלך, אם תרצו, כדאי לקנות כמה שיותר קטנים. ניתן לרכוש אותם קפואים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות