דושפרה: מרק בוכרי שהוא ארוחה שלמה

דושפרה הוא אחד המרקים הנפוצים והמוכרים במטבח הבוכרי. כמרק מחמם ומשביע הוא מציע, מעבר לכיסונים שמעניקים לו את שמו, גם ירקות רבים, קטניות וכדורי בשר קטנים

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק דושפרה
געגוע לסבתא, מרק דושפרהצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים

אוכל, כמו מקפידים להבהיר לנו שוב ושוב ושוב בכל תכנית בישול, לא תמיד נצרב בזיכרון בגלל טעמו. לעיתים אנחנו קושרים אליו מטען רגשי אחר, אך בסופו של דבר תפקידו הוא להחזיר אותנו אל חיקו של הטעם. את המרק הזה נהגה סבתא שלי להכין בעיקר בארוחות חגיגיות רבות משתתפים. אל השולחן היתה מוגשת קערה חרסינה גדולה, עמוסה בכל טוב.

כילד בררן לא אהבתי את המרק, בעיקר בשל כל תכולת הירקות המבושלים. כאדם בוגר אני כבר מתרפק על הזיכרונות שנותרו לי מסבתא והאוכל הוא אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת. מזל, ניתנה לי אפשרות מחודשת להתאהב במרק הזה, שהוא למעשה ארוחה שלמה. הוא כולל, מלבד הכיסונים שמעניקים לו את שמו, גם ירקות (גזר, תפוחי אדמה), קטניות וכדורי בשר קטנים. למרבה הצער את הכנת הדושפרה עצמם (כלומר - הכיסונים) לא הספקתי ללמוד מסבתא, אבל המתכון למרק עבר הלאה במשפחה וכיום דורות חדשים של ילדים בררנים יכולים לעקם את האף כשמגיעה הקערה הגדולה אל השולחן.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגיות:

רכיבים

  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים בעובי בינוני
  • ארבעה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
  • כוס וחצי גרגירי חומוס רכים
  • 3 עגבניות טריות מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות
  • שורש סלרי
  • חצי ק"ג בשר טחון
  • 4-3 כנפי עוף/צוואר עוף
  • 2 בצלים בינוני קצוצים
  • מלח ופלפל
  • 1 ק"ג דושפרה (קרפלך)

הוראות הכנה

מערבבים את הבשר הטחון, אחד הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל ומכדררים לכדורי בשר קטנים.

מטגנים את הבצל הקצוץ הנותר על אש בינונית ועם מעט שמן, מוסיפים את הכנפיים/הצוואר ונותנים לבשר להתבשל. כדי למנוע שריפה של הבשר מוסיפים מעט מים רותחים.

מוסיפים את עיגולי הגזר ואת קוביות תפוחי האדמה, את הסלרי ואת החומוס.

זורקים פנימה גם את העגבניות ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה, אחריה מנמיכים את האש (כחצי שעה).

כשכל המרכיבים רכים מוסיפים את כדורי הבשר הקטנים ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

במקביל מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הדושפרה עד שהם עולים למעלה (בדומה לניוקי).

מגישים עם פטרוזיליה ולימון בצד.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות