סלט קינואה אדומה עם ירקות שורש ועדשים בוויניגרט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קינואה אדומה עם ירקות שורש ועדשים בוויניגרט

סלט עשיר בסיבים תזונתיים של רקפת אריאלי, התזונאית של פרש קיטשן

דרגת קושי: קל
סלט קינואה אדומה, ירקות שורש ועדשים
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

1.5 כוסות קינואה אדומה

1 כוס עדשים שחורות

3 יחידות מלפפון 

2 יחידות גזר מקולף

1 יחידה קולורבי מקולף

1 יחידה סלק טרי מקולף

1 יחידה תפוח עץ סמית

מקל סלרי קצוץ ללא העלים

50 גרם חמוציות ללא סוכר

לרוטב

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ מלימון טרי

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כף רכז רימונים

1 כף סילאן

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מרתיחים 0.5 ליטר מים ומוסיפים את הקינואה. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה רחבה לקירור.

מרתיחים 1 ליטר מים ומוסיפים את העדשים השחורות. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים.

חותכים את הגזר, הקולורבי והסלק למקלות דקים (ז'וליין) –  מומלץ באמצעות קולפן ייעודי.

חותכים את המלפפון ותפוח העץ למקלות דקים באמצעות סכין חדה. אין להשתמש בקולפן ייעודי, מכיוון שהוא לא מתאים לירקות.

בקערת סלט גדולה מערבבים את הקינואה, העדשים, הירקות, הפירות והחמוציות.

בצנצנת קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ללא המלח והפלפל. מנערים היטב ומוסיפים לסלט.

מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.

מערבבים היטב את הסלט ומתקנים תיבול לפי הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות