תבשיל קטניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל קטניות

דרגת קושי: קל
תבשיל קטניות
מוטי מילרוד
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 כוס עדשים כתומות

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס פולי אדממה קלופים (ניתן גם קפוא)

1 כוס שעועית לבנה קטנה שהושרתה במים 12 שעות

1 כוס לוביה שהושרתה במים 12 שעות

בצל לבן בינוני קצוץ

גזר בינוני קלוף ומגורר

1 מקל סלרי עלים שטוף היטב וקצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן בצל ירוק קצוץ

שמן זית

0.5 כף מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כף כמון

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

מרתיחים 2 ליטרים מים ומבשלים בהם את השעועית הלבנה והלוביה כשעה, עד להתרככות. מסננים ושוטפים היטב.

מרתיחים 1 ליטר מים ומוסיפים את העדשים השחורות. מבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

מרתיחים 1 ליטר מים בסיר. מוסיפים את העדשים הכתומות, מכסים ומסירים מהאש. משהים 15 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.

מרתיחים 0.5 ליטר מים, מוסיפים את פול האדממה ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים עד לקירור מלא.

מחממים סיר רחב, מוסיפים 4 כפות שמן ואת הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הסלרי והגזר ומערבבים היטב. מאדים יחד עד כ-10 דקות.

מוסיפים את השעועית, העדשים ופולי האדממה ומערבבים היטב. מוסיפים חצי כוס מים, מלח, פלפל וכמון ומערבבים.

מוסיפים פטרוזיליה, בצל ירוק ומיץ לימון ומערבבים היטב.

מומלץ לאכול כמנה עיקרית בתוספת טחינה ירוקה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות