פילה דג ים על מצע ירקות בשמן זית ואורז מלא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פילה דג ים על מצע ירקות בשמן זית ואורז מלא

מנה עיקרית עשירה ובריאה של דג ים עם ירקות ואורז מלא ממתכון של הדיאטנית רקפת אריאלי מפרש קיטשן

דרגת קושי: קל
פילה דג ים על מצע ירקות בשמן זית
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 נתחים של דג ים טרי במשקל כולל של כ-500 גרם (מומלץ דניס, מוסר או בס), מפולטים וללא עצמות

100 גרם שעועית ירוקה עדינה

כוס פולי אדממה קלופים (ניתן למצוא קפוא)

סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

3 שיני שום קלופות ופרוסות 

2 ענפי טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

10 יחידות עגבניות שרי

2 כוסות אורז מלא, מבושל לפי ההוראות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

משמנים את נתחי הדג משני הצדדים. על צד הבשר מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, עם העור כלפי מעלה. אופים בתנור כ-12 דקות.

מחממים היטב מחבת, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת עגבניות השרי וצורבים אותן עד שהקליפה נסדקת. מוסיפים את הפטריות וצורבים אותן כשלוש דקות. מוסיפים את השום והטימין ומערבבים. מוסיפים  את השעועית והאדממה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.

מעבירים את הירקות לצלחת הגשה שטוחה. מניחים את נתחי הדג מעל הירקות.

מגישים בתוספת אורז מלא.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות