מתכון

פילה דג ים על מצע ירקות בשמן זית ואורז מלא

מנה עיקרית עשירה ובריאה של דג ים עם ירקות ואורז מלא ממתכון של הדיאטנית רקפת אריאלי מפרש קיטשן

רקפת אריאלי, דיאטנית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רקפת אריאלי, דיאטנית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
פילה דג ים על מצע ירקות בשמן זית

רכיבים

  • 2 נתחים של דג ים טרי במשקל כולל של כ-500 גרם (מומלץ דניס, מוסר או בס), מפולטים וללא עצמות
  • 100 גרם שעועית ירוקה עדינה
  • כוס פולי אדממה קלופים (ניתן למצוא קפוא)
  • סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 2 ענפי טימין
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • 10 יחידות עגבניות שרי
  • 2 כוסות אורז מלא, מבושל לפי ההוראות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

משמנים את נתחי הדג משני הצדדים. על צד הבשר מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, עם העור כלפי מעלה. אופים בתנור כ-12 דקות.

מחממים היטב מחבת, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת עגבניות השרי וצורבים אותן עד שהקליפה נסדקת. מוסיפים את הפטריות וצורבים אותן כשלוש דקות. מוסיפים את השום והטימין ומערבבים. מוסיפים  את השעועית והאדממה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.

מעבירים את הירקות לצלחת הגשה שטוחה. מניחים את נתחי הדג מעל הירקות.

מגישים בתוספת אורז מלא.

תגובות