מתכון

סלט ארטישוק מבושל ופיקנטי

סלט מלא בלבבות ארטישוק מבושל ופיקנטי עם כמות נכבדת של לימון

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סלט ארטישוק מבושל ופיקנטי
סלט ארטישוק מבושל ופיקנטיצילום: מתן שופן

רכיבים

  • 2 לימונים
  • 4 ארטישוקים
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל צ'ילי חריף (או פחות,
  • אם לא אוהבים חריף)
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שומר קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי, פרוס לטבעות דקות
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מכינים מראש קערה עם מים ומיץ מלימון אחד, קולפים את הארטישוקים ומשרים את הלבבות בקערה (הלימון מונע את ההשחרה הטבעית של הלבבות).

במקביל, קוטמים את החלק העליון של הגמבה, מרוקנים מגרעינים ומעבירים למעבד מזון. קוטמים את החלק העליון של הצ'ילי החריף ופותחים אותו לאורך. מרוקנים מגרעינים ומעבירים למעבד המזון יחד עם שיני השום ו-2 כפות שמן זית. טוחנים עד למרקם משחתי.

מניחים סיר קטן על אש קטנה ושמים בו את התערובת ממעבד המזון. חותכים את לבבות הארטישוק לשישיות או שמיניות ומעבירים לסיר. מוסיפים פנימה גם את קוביות השומר וטבעות הסלרי. סוחטים פנימה לימון שלם.

בעזרת כף, מוציאים מחצי לימון סחוט את הפנים שלו, קוצצים ומעבירים גם כן לסיר. מתבלים במלח, מערבבים ומכסים. ממשיכים בבישול כחצי שעה. מדי פעם מציצים בסיר ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.

בסיום הבישול, כשרוב לבבות הארטישוק התרככו, טועמים תיבול ומוסיפים מלח אם צריך. מניחים לסיר להצטנן, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ