סלט ארטישוק מבושל ופיקנטי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ארטישוק מבושל ופיקנטי

סלט מלא בלבבות ארטישוק מבושל ופיקנטי עם כמות נכבדת של לימון

דרגת קושי: קל
סלט ארטישוק מבושל ופיקנטי
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

2 לימונים

4 ארטישוקים

1 גמבה

1 פלפל צ'ילי חריף (או פחות,

אם לא אוהבים חריף)

3 שיני שום קלופות

2 כפות שמן זית

1 שומר קטן, חתוך לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי, פרוס לטבעות דקות

קורט מלח

הוראות הכנה

מכינים מראש קערה עם מים ומיץ מלימון אחד, קולפים את הארטישוקים ומשרים את הלבבות בקערה (הלימון מונע את ההשחרה הטבעית של הלבבות).

במקביל, קוטמים את החלק העליון של הגמבה, מרוקנים מגרעינים ומעבירים למעבד מזון. קוטמים את החלק העליון של הצ'ילי החריף ופותחים אותו לאורך. מרוקנים מגרעינים ומעבירים למעבד המזון יחד עם שיני השום ו-2 כפות שמן זית. טוחנים עד למרקם משחתי.

מניחים סיר קטן על אש קטנה ושמים בו את התערובת ממעבד המזון. חותכים את לבבות הארטישוק לשישיות או שמיניות ומעבירים לסיר. מוסיפים פנימה גם את קוביות השומר וטבעות הסלרי. סוחטים פנימה לימון שלם.

בעזרת כף, מוציאים מחצי לימון סחוט את הפנים שלו, קוצצים ומעבירים גם כן לסיר. מתבלים במלח, מערבבים ומכסים. ממשיכים בבישול כחצי שעה. מדי פעם מציצים בסיר ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.

בסיום הבישול, כשרוב לבבות הארטישוק התרככו, טועמים תיבול ומוסיפים מלח אם צריך. מניחים לסיר להצטנן, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות