לבבות ארטישוק בטמפורה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לבבות ארטישוק בטמפורה

נשנוש חורף אולטימטיבי שמנצל את לב הארטישוק

דרגת קושי: קל
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 לימון

2 ארטישוקים

1 כוס קמח לבן

(אפשר להמיר בקמח חומוס)

3/4 כוס בירה

1 כף גדושה של סרדינים או אנשובי כבושים במלח, קצוץ דק

קורט פלפל שחור ומלח

שמן לטיגון

להגשה: פלחי לימון ומיונז

הוראות הכנה

מכינים מראש קערה עם מים ומיץ מלימון אחד. קולפים את הארטישוקים ומשאירים גבעול באורך של כ-5 ס"מ (כך שיהיה ניתן לאחוז בו כדי לאכול את לבבות הארטישוק). החלק החיצוני של הגבעול הוא סיבי ועל כן יש לקלף אותו מעט (אפשר באמצעות קולפן). חשוב לא לקלף יותר מדי ולהשאיר גבעול דק מדי, שכן בזמן הטיגון הוא מתכווץ. משרים את לבבות הארטישוק בקערה עם המים ומיץ הלימון.

בסיר קטן על אש בינונית מחממים שמן לטיגון עמוק.

במקביל מכינים את הבלילה:

מערבבים בקערה קמח, בירה, סרדינים כבושים קצוצים, פלפל שחור גרוס ומעט מלח (הסרדינים מלוחים ולכן אין לשים יותר מדי מלח). מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה בסמיכות המזכירה מרקם של טחינה נוזלית. במידת הצורך, להוסיף עוד בירה.

חוצים את לבבות הארטישוק לרבעים. כאשר השמן חם (אך לא מעלה עשן), טובלים את לבבות הארטישוק בבלילה. השיטה הכי נוחה היא לאחוז את הלבבות בגבעול, לטבול בקערה ולנער עודפי בלילה. אפשר לאחוז את הגבעול בצורה אנכית, כך שהבלילה תיזל כלפי מטה ותכסה את תחילת הגבעול. חשוב שלא תהיה מעטפת עבה מדי.

מעבירים לשמן החם ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, ממליחים מעט (במשך הטיגון המליחות פוחתת) ומגישים מיד לצד פלחי לימון ומיונז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות