מתכון

גלילות בקר חגיגיות/ Paupiette

במקור השתמשו בנקניקיות למילוי גלילות הבשר. בגרסה הביתית של ימינו מכינים תערובת מתובלת מבשר בקר טחון

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6-8 סועדים

רכיבים

לגלילות הבשר:

  • 1 בצל קטן, קלוף
  • 10 גבעולי פטרוזיליה שטופים
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 3 כפות שמן זית
  • 280 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף פירורי לחם
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 10 פרוסות דקות של סינטה,
  • כ-60 גרם כל אחת

לרוטב:

  • 5 עגבניות, מגורדות
  • 1 כף גדושה מאוד (כ-100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 3 גבעולי טימין, שטופים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס מים
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

גלילות בקר/ Paupiette

במעבד מזון טוחנים יחד את הבצל, הפטרוזיליה והשום. תוך כדי פעולה מוסיפים 1 כף שמן זית. עוצרים כאשר מתקבלת תערובת משחתית.

מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, פירורי הלחם, אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור. לשים היטב עד שמתקבלת מסה אחידה. מניחים על גבי קרש חיתוך פרוסת סינטה (אם היא לא רחבה מספיק, אפשר לשטח קצת עם כריות האצבעות).

קורצים מתערובת הבשר כ-30 גרם, ומניחים בקצה הפרוסה. מגלגלים ותוך כדי כך מהדקים. מניחים את הגלילה עם התפר כלפי מטה. קושרים אותה בחוט, ועושים קשר פרפר למעלה.

חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות הסינטה.

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב. מעבירים פנימה את גלילות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת. מנמיכים את האש.

מעבירים פנימה את העגבניות המגורדות ומערבבים. אפשר לגרד בעדינות את התחתית של הסיר על מנת להעשיר את התבשיל במשקעים שהצטברו. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב.

מכסים ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את גלילות הבשר (התפר כלפי מטה והקשר כלפי מעלה, כך יהיה נוח לשלוף את החוטים לפני ההגשה) יחד עם הנוזלים שהגירו, ומכסים.

ממשיכים בבישול עוד כחצי שעה. מומלץ להקפיץ פטריות בשמן זית במחבת ולהוסיף לתבשיל לפני ההגשה.

תגובות