מתכון של אלון בר: פולקה בבצל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון של אלון בר: פולקה בבצל

מתכון פשוט להכנה המורכב ממספר מצומצם של חומרי גלם ונהדר לאירוח

דרגת קושי: קל
מתן שופן

בניגוד למה שהורגלנו בו, השימוש בנתח בקר טרי ולא קפוא הוא המרכיב החשוב ביותר במתכון זה. זהו מתכון פשוט להכנה המורכב ממספר מצומצם של חומרי גלם, ומכאן החשיבות של איכותם. זו גם הסיבה שאלון בר כל כך אוהב את המתכון הזה (מלבד העובדה שניתן להכינו מראש ולהגיש כשמגיעים האורחים). אפשר כמובן להשתמש רק בחלק מהנתח, אך חשוב לזכור שהוא מאבד אחוז משמעותי מהנפח בזמן הבישול הארוך.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

נתח פולקה טרי (כ-3 ק"ג), נקי מגידים

6–7 בצלים גדולים
כ-300 מ"ל שמן זית
1/4 כוס חומץ בן יין
8-6 שזיפים מיובשים או תאנים מיובשות
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות (אפשר להשתמש גם במעבד מזון). מניחים את כל הבצל בתחתית של סיר כבד המתאים לשימוש בתנור.

על הבצל מניחים את נתח הבשר, מפזרים סביבו את השזיפים או התאנים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות ויוצקים פנימה את שמן הזית והחומץ בן יין.

מבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות, בסיר מכוסה.

בינתיים מחממים תנור ל-140 מעלות. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור למשך שעתיים.

מוציאים את הסיר מהתנור, ומניחים לו להצטנן לחלוטין.

מוציאים את הנתח מתוך הסיר ופורסים לפרוסות. מחזירים את הפרוסות לרוטב שבסיר כך שיכסה אותן היטב (ומסדרים את הפרוסות יפה, כי כך נגיש את הסיר למרכז השולחן).

מחזירים את הסיר לכיריים וממשיכים בבישול בחום נמוך עד שהבשר רך לגמרי.

מומלץ להגיש לצדו פירה, שפצלי או כל פחמימה אחרת. בר מוסיף שהמנה טעימה גם ביום המחרת כבשר מפורק בתוך לחמנייה עם מיונז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות