מתכון

איך מכינים ספינג'?

בבתים היהודיים בצפון אפריקה אומץ הספינג' כמאכל החגיגי שהוגש כמובן בחנוכה. השוני המרכזי בין הספינג' המקורי לסופגנייה היהודית הוא בחמצמצות הבצק. מתכון של מאיה רביבו מדן גורמה

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם מלח
  • 60 גרם סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 400 מ"ל מים
  • שמן לטיגון
  • סוכר לקישוט

הוראות הכנה

ממסים את השמרים במים ומחכים לתסיסה.

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים כ- 7 דקות.

מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו (את הניילון עוטפים בצורה רופפת ולא צמודה על מנת לתת לאוויר להיכנס).

מוציאים את האוויר ומניחים למנוחה שנייה על מנת לתת לבצק לעלות עד שמכפיל את ניפחו.

מוציאים את האוויר פעם נוספת וחוזרים על פעולת המנוחה בפעם השלישית.

בסיר מוזגים שמן עד למחצית הסיר ומחממים ל 165-180 מעלות.

מרטיבים את הידיים עם מים ולוקחים פיסת בצק יוצרים חור במרכז וזורקים לשמן החם.

מטגנים עד להזהבה ומוציאים למגש עם נייר סופג, מיד לאחר מכן טובלים בסוכר. מגישים חם.

כדי שהספינג' יהיו אווריריים וקלילים חשוב מאוד לא לוותר על זמני המנוחה ולתת לבצק לעלות ואז להוציא אוויר כ-3 פעמים.

תגובות