ספינג' | מתכון לספינג' - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים ספינג'?

בבתים היהודיים בצפון אפריקה אומץ הספינג' כמאכל החגיגי שהוגש כמובן בחנוכה. השוני המרכזי בין הספינג' המקורי לסופגנייה היהודית הוא בחמצמצות הבצק. מתכון של מאיה רביבו מדן גורמה

דרגת קושי: קל
דודו בכר
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 7

רכיבים

500 גרם קמח

10 גרם מלח

60 גרם סוכר

25 גרם שמרים טריים

400 מ"ל מים

שמן לטיגון

סוכר לקישוט

הוראות הכנה

ממסים את השמרים במים ומחכים לתסיסה.

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים כ- 7 דקות.

מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו (את הניילון עוטפים בצורה רופפת ולא צמודה על מנת לתת לאוויר להיכנס).

מוציאים את האוויר ומניחים למנוחה שנייה על מנת לתת לבצק לעלות עד שמכפיל את ניפחו.

מוציאים את האוויר פעם נוספת וחוזרים על פעולת המנוחה בפעם השלישית.

בסיר מוזגים שמן עד למחצית הסיר ומחממים ל 165-180 מעלות.

מרטיבים את הידיים עם מים ולוקחים פיסת בצק יוצרים חור במרכז וזורקים לשמן החם.

מטגנים עד להזהבה ומוציאים למגש עם נייר סופג, מיד לאחר מכן טובלים בסוכר. מגישים חם.

כדי שהספינג' יהיו אווריריים וקלילים חשוב מאוד לא לוותר על זמני המנוחה ולתת לבצק לעלות ואז להוציא אוויר כ-3 פעמים.

טיפים

לסיפור תולדות הספינג' וסופגניות ים תיכוניות נוספות - לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות