מתכון

עוואמה - סופגנייה לבנונית

סופגניות קטנטנות, בגודל של כדור פינג פונג לכל היותר, הספוגות בסירופ דבש וגם מי ורדים. מתכון של מאיה רביבו מדן גורמה

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 10 גרם מלח
  • 30 גרם סוכר
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • שמן לטיגון

להגשה:

  • סירופ דבש ומי ורדים או סחוג ועגבניות מגורדות

הוראות הכנה

ממסים את השמרים במים ומחכים לתסיסה.

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים כ- 7 דקות.

מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (את הניילון עוטפים בצורה רופפת ולא צמודה על מנת לתת לאוויר להיכנס).

מוציאים את האוויר ומניחים למנוחה שנייה על מנת לתת לבצק לעלות עד שמכפיל את נפחו.

מוציאים את האוויר בפעם הנוספת וחוזרים על פעולת המנוחה בפעם השלישית.

בסיר מוזגים שמן עד למחצית הסיר ומחממים ל 165-180 מעלות.

מרטיבים את הידיים עם מים ולוקחים פיסת בצק יוצרים כדור קטן וזורקים לשמן החם.

מטגנים עד להזהבה ומוציאים למגש עם נייר סופג, מיד לאחר מכן טובלים בסירופ סוכר (מתוק) או לצד עגבניות מגורדות וסחוג (מלוח). מגישים חם.

תגובות