עוואמה - סופגנייה לבנונית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוואמה - סופגנייה לבנונית

סופגניות קטנטנות, בגודל של כדור פינג פונג לכל היותר, הספוגות בסירופ דבש וגם מי ורדים. מתכון של מאיה רביבו מדן גורמה

דרגת קושי: קל
דודו בכר
15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

500 גרם קמח

30 גרם שמרים טריים

10 גרם מלח

30 גרם סוכר

600 מ"ל מים פושרים

שמן לטיגון

להגשה:

סירופ דבש ומי ורדים או סחוג ועגבניות מגורדות

הוראות הכנה

ממסים את השמרים במים ומחכים לתסיסה.

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים כ- 7 דקות.

מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (את הניילון עוטפים בצורה רופפת ולא צמודה על מנת לתת לאוויר להיכנס).

מוציאים את האוויר ומניחים למנוחה שנייה על מנת לתת לבצק לעלות עד שמכפיל את נפחו.

מוציאים את האוויר בפעם הנוספת וחוזרים על פעולת המנוחה בפעם השלישית.

בסיר מוזגים שמן עד למחצית הסיר ומחממים ל 165-180 מעלות.

מרטיבים את הידיים עם מים ולוקחים פיסת בצק יוצרים כדור קטן וזורקים לשמן החם.

מטגנים עד להזהבה ומוציאים למגש עם נייר סופג, מיד לאחר מכן טובלים בסירופ סוכר (מתוק) או לצד עגבניות מגורדות וסחוג (מלוח). מגישים חם.

טיפים

לסיפור תולדות הסעוואמה וסופגניות ים תיכוניות נוספות - לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות