זלביה - מתכון לסופגניות תימניות

קינוח שמתהלך על הקו הדק מאוד בין לביבה לסופגניה. מתכון של הקונדיטורית מאיה רביבו, מדן גורמה

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
1 כוכבים
מתימן או ממצרים? הזלבייהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף מלח
  • אחד וחצי כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים חמימים לא רותחים

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים בקערה ולשים עד שנוצר בצק אחיד.

מכסים את הקערה במגבת ומניחים כשעה שיתפח.

אחרי שעה לשים שוב ומחכים עוד 20 דקות שיתפח.

מחממים שמן במחבת עמוק. חותכים מהבצק חתיכות קטנות, מרטיבים את הידיים, מכדררים  ויוצרים דיסקיות בצק עגולות על ידי השטחתן. המהדרין יקרצו במרכזן חור, אך אפשר בלי.

מעבירים לשמן העמוק. מטגנים עד להשחמה קלה ומוציאים לנייר סופג. ניתן להגיש לצד אריסה, רסק עגבניות או כל סלט אחר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ