לביבות סלק מנצחות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות סלק מנצחות

הלביבות שנולדו במקרה הפכו למנה מנצחת, יפה וטעימה. השף קונדיטורית קרן קדוש (מקפה קדוש) עם הלביבה שחייבים להכין בחנוכה

כ-25 יחידות דרגת קושי: קל
דודו בכר

נפתח בוידוי: קוראים לי קרן קדוש ואני מכורה לסלק. תמצאו אותו אצלי בכל צורה ומצב: טרי, מבושל, אפוי או מטוגן. למעט במקום אחד: בשנים האחרונות שפים צרפתיים רבים החלו להכניס אותו לעוגות, ולמרות הטרנד ההולך וגובר, אצלי הוא נעצר במטבח וזה לא שלא ניסיתי. למרות צבעו המדהים וכמות הסוכר הגבוהה, את מבחן הטעם בעוגות הוא לא עבר אצלי.

אז נשארנו במטבח. לפני שמונה שנים הגשתי מנה של סלק ממולא גבינות. כשגדלה הדרישה למנה, גדלו גם השאריות שהוצאו מלב הסלק. בתחילה שמתי מעל קצת מלח ולימון ונשנשתי. אחר כך, כשרציתי לגוון, לקחתי את השאריות, גירדתי, סחטתי, ערבבתי עם גבינות, ביצים ומעט פירורי לחם וטיגנתי לעובדים שמשמשים כצוות השיפוט המקצועי שלי. והנה גיליתי, לפעמים מהשאריות יוצאות לנו המנות הטובות ביותר. ואכן, מרוב התלהבות נולדה מנת ספיישל, אך הדרישה ללביבות הללו גדלה יותר מכמות השאריות הסלק הממולא וכך נולדה לה מנה חדשה אשר הוציאה את הסלק הממולא מהתפריט וניצחה בנוק אאוט היסטרי.

חג החנוכה הוא סיבה מצויינת להתלכלך מעט ולהכין את לביבות הסלק הללו ואל תשכחו לשתות את המיץ שסחטנו מבשר הסלק, הוא ישמור עליכם מתחלואי החורף.

__

קרן קדוש היא השפית ובעלים של קפה קדוש בירושלים

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 5

רכיבים

4 סלקים גדולים

2 ביצים

100 גרם ריקוטה

100 גרם קשקבל

50 גרם רוקפור

צרור עירית קצוצה

1/2 כוס פירורי לחם

מלח פלפ אגוז מוסקט

2 כפות חומץ

הוראות הכנה

לביבות הסלק של קרן קדוש
דודו בכר

מבשלים את הסלקים במים עם חומץ עד שסכין ננעצת עם התנגדות קלה ומקררים.

מגרדים את הסלק בפומפייה גסה, סוחטים היטב מנוזלים ומערבבים פנימה את כל הרכיבים.

מטגנים בשמן עמוק קציצה אחת. ובודקים: אם העיסה רכה מדי מוסיפים פירורי לחם ואם העיסה יבשה מוסיפים ביצה.

יוצרים לביבות ומטגנים בשמן עמוק.

יוצקים מעל הלביבות יוגורט.

 

 

טיפים

טיפ: ניתן לשמור בקירור לפני הטיגון כיומיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות