לביבות סלק מנצחות

הלביבות שנולדו במקרה הפכו למנה מנצחת, יפה וטעימה. השף קונדיטורית קרן קדוש (מקפה קדוש) עם הלביבה שחייבים להכין בחנוכה, אבל גם בחולין

קרן קדוש, שף-קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים11
קרדיט: דודו בכר
קרן קדוש, שף-קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-25 יחידות

נפתח בוידוי: קוראים לי קרן קדוש ואני מכורה לסלק. תמצאו אותו אצלי בכל צורה ומצב: טרי, מבושל, אפוי או מטוגן. למעט במקום אחד: בשנים האחרונות שפים צרפתיים רבים החלו להכניס אותו לעוגות, ולמרות הטרנד ההולך וגובר, אצלי הוא נעצר במטבח וזה לא שלא ניסיתי. למרות צבעו המדהים וכמות הסוכר הגבוהה, את מבחן הטעם בעוגות הוא לא עבר אצלי.

אז נשארנו במטבח. לפני שמונה שנים הגשתי מנה של סלק ממולא גבינות. כשגדלה הדרישה למנה, גדלו גם השאריות שהוצאו מלב הסלק. בתחילה שמתי מעל קצת מלח ולימון ונשנשתי. אחר כך, כשרציתי לגוון, לקחתי את השאריות, גירדתי, סחטתי, ערבבתי עם גבינות, ביצים ומעט פירורי לחם וטיגנתי לעובדים שמשמשים כצוות השיפוט המקצועי שלי. והנה גיליתי, לפעמים מהשאריות יוצאות לנו המנות הטובות ביותר. ואכן, מרוב התלהבות נולדה מנת ספיישל, אך הדרישה ללביבות הללו גדלה יותר מכמות השאריות הסלק הממולא וכך נולדה לה מנה חדשה אשר הוציאה את הסלק הממולא מהתפריט וניצחה בנוק אאוט היסטרי.

חג החנוכה הוא סיבה מצויינת להתלכלך מעט ולהכין את לביבות הסלק הללו ואל תשכחו לשתות את המיץ שסחטנו מבשר הסלק, הוא ישמור עליכם מתחלואי החורף.

__

קרן קדוש היא השפית ובעלים של קפה קדוש בירושלים

רכיבים

  • 4 סלקים גדולים
  • 2 ביצים
  • 100 גרם ריקוטה
  • 100 גרם קשקבל
  • 50 גרם רוקפור
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח פלפ אגוז מוסקט
  • 2 כפות חומץ

הוראות הכנה

לביבות הסלק של קרן קדוש
לביבות הסלק של קרן קדושצילום: דודו בכר

מבשלים את הסלקים במים עם חומץ עד שסכין ננעצת עם התנגדות קלה ומקררים.

מגרדים את הסלק בפומפייה גסה, סוחטים היטב מנוזלים ומערבבים פנימה את כל הרכיבים.

מטגנים בשמן עמוק קציצה אחת. ובודקים: אם העיסה רכה מדי מוסיפים פירורי לחם ואם העיסה יבשה מוסיפים ביצה.

יוצרים לביבות ומטגנים בשמן עמוק.

יוצקים מעל הלביבות יוגורט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ