ארוחה מושלמת ב-4 מרכיבים: פסטה מלנזנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה מושלמת ב-4 מרכיבים: פסטה מלנזנה

מחפשים מתכון פשוט, קצר וטוב? פסטה מלנזנה היא הפתרון

דרגת קושי: קל
פסטה מלנזנה
עמרי פולק

לא פעם אני נתקל במתכונים מסובכים, שכוללים שלבים רבים ודורשים הרבה עבודה. לרוב, המאמץ מניב פירות שמשכיחים את הזמן והמאמץ הרבים שנדרשו בשבילם. אך גם מי שנהנה מהבילוי המרובה במטבח לא יכול שלא להעריך מתכון פשוט, קצר וטוב. אלו מסוג המתכונים שתמיד מצליחים, הם גם טעימים וגם משמחים את מי שבשבילם הכנו את הארוחה. פסטה מלנזנה, אחד המתכונים הקלאסיים ביותר של המטבח האיטלקי, הוא מסוג המתכונים האלו.

יש מי שטוענים כי מקור המנה הוא בסיציליה, שם העוני הוביל להתבססות על אוכל זול ופשוט, לדוגמה השילוב שמובא במתכון זה. בכל מקרה לא צריך פה יותר מחצילים, עגבניות מרוסקות ומוצרלה, שלושת אלו מרכיבים יחד רוטב מופלא. לשדרוג: צרפו אליהם כמה שיני שום כתושות, מעט אגוז מוסקט ופטרוזיליה לקישוט, ערבבו הכול עם פסטה קצרה ויש לכם ארוחת צהריים או ערב מהירה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

חבילת פסטה קצרה (500 גרם)

שמן לטיגון
חציל בינוני-גדול, חתוך לקוביות גדולות
425 גרם עגבניות מרוסקות (קופסת שימורים אחת)
3-2 שיני שום כתושות
אגוז מוסקט
כף פטרוזיליה קצוצה
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את קוביות החציל בתבנית ושופכים עליהן שמן, מספיק כדי שכל הקוביות יספגו ולא יותר.

אופים בתנור עד שקוביות החציל מזהיבות (מומלץ להפוך/לערבב את החציל באמצע הדרך).

בסיר קטן מחממים את רוטב העגבניות על אש קטנה-בינונית, כשהרוטב חם מוסיפים פנימה את השום הכתוש ומגררים פנימה מעט אגוז מוסקט.

מכינים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה (דקה-שתיים פחות מהרשום על השקית).

מוסיפים את החציל אל רוטב העגבניות ומערבבים (בעדינות כדי לא לפרק את החציל).

מערבבים בין הפסטה לרוטב, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המוצרלה המגוררת.

לפני ההגשה מפזרים מעל מעט פטרוזיליה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות