כרובית בלימון עם צ'ילי ושומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרובית בלימון עם צ'ילי ושומשום

כרובית מטוגנת בנוסח המסעדות הסיניות הנוסטלגיות. מתכון מתוך ספר הכרובית של עז תלם הנמצא בגיוס המון

2 מנות דרגת קושי: קל
כרובית מטוגנת בלימון
אסף אמברם

אחת המנות הפופולריות ביותר בבלוג של עז תלם היא עוף בלימון, מנה נוסטלגית של מסעדות סיניות שמשלבת נתחי עוף מטוגנים בציפוי פריך המוגשים ברוטב לימוני מתקתק. כשהייתי חייל ונסעתי עם המפקד שלי לצפון, הייתה לנו תחנה קבועה במסעדה סינית על חוף טבריה, ותמיד הזמנו את המנה הזו", מספר תלם. " יום אחד החלטתי לראות האם כרובית תוכל להחליף את נתחי העוף, והיא אכן עמדה במשימה בצורה מושלמת". לדברי תלם, חלק מהטועמים אמרו שהיא אפילו טעימה מהמקור. מוזמנים לאמץ את ציפוי הקורנפלור העדין והפריך לכל מנת כרובית מטוגנת אחרת. המתכון מתוך ספר הכרובית שנמצא בפרויקט מימון המון

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

לכרובית:

1 כרובית בגודל בינוני
2 כפות שטוחות קורנפלור
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שמן - לטיגון עמוק

לרוטב:

מיץ מלימון אחד גדול או שניים קטנים (80 מ"ל מיץ או 1/3 כוס)
2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
2 כפות (30 גרם) סוכר חום

להגשה:

כפית שומשום (לבן/מלא)
1/2 לימון קטן
1/2 פלפל אדום חריף או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
2 גבעולי בצל ירוק

הוראות הכנה

קולים את השומשום במחבת מעל להבה בינונית, ללא שמן, במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהשומשום זהוב ומפיץ ניחוח אגוזי הוא מוכן. מעבירים לקערית ושומרים בצד עד להגשה.

הכנת כרוביות לטיגון:
חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב. מכניסים לסיר, מוסיפים 3-4 ס"מ של מים ומביאים לרתיחה. סוגרים ומאדים את הכרובית בשלמותה בערך 4-5 דקות או עד שהתפרחות משנות צבע ומתרככות מעט. מוציאים את הכרובית מהסיר ונותנים לה להתקרר במשך 2-3 דקות.

חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני. את גזע וגבעולי הכרובית מעבירים למקפיא או שומרים בקירור למתכון אחר.

שמים את הקורנפלור, המלח ואבקת האפייה בקערה רחבה. מערבבים. מוסיפים את התפרחות המאודות ומערבבים. הכרוביות צריכות להיות מצופות בשכבה דקיקה של קמח. 
רוטב: שמים את כל המצרכים במחבת או סיר קטן ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 3-5 דקות. אחרי שהרוטב הצטמצם מעט (כלומר: המים התאדו והטעמים התרכזו) טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד מיץ לימון/סוכר/סויה לפי הטעם. מכבים את הלהבה.

טיגון כרוביות:

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
מוסיפים 1/3 מהתפרחות ומטגנים 3-4 דקות עד להזהבה נאה. מוציאים לנייר סופג. מטגנים באותו אופן את שאר הכרוביות.

מעבירים את התפרחות המטוגנות לקערה גדולה, יוצקים מעל 1/2 מהרוטב ומערבבים בעדינות עד שהרוטב עוטף את הכרוביות (הציפוי עדין, הן לא אמורות לשחות ברוטב).

טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד רוטב – מה שנשאר נשמר במקרר עד שלושה חודשים. 

הגשה:

חותכים את הלימון, הצ'ילי והבצל הירוק לפרוסות דקיקות.
מסדרים את הכרוביות המטוגנות החמות בצלחת ומעטרים בפרוסות הלימון. מפזרים מעל בצל ירוק, שומשום ופרוסות צ'ילי ומגישים.

טיפים

לא רוצים לטגן? מצפים את התפרחות בתערובת הקורנפלור, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל שמן בנדיבות ואופים במשך 15 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה – ומשם לרוטב.

אתם מוזמנים להוסיף 3-4 טיפות שמן שומשום לרוטב כדי לקבל ניחוח אגוזי עמוק.

ניתן להתחיל את הכנת הרוטב עם כף סוכר אחת.

ניתן להכין כמות כפולה ומרובעת של הרוטב - הוא טוב למגוון שימושים (דגים, בשר, מוקפצים אחרים).

ניתן להוסיף את פרוסות הלימון של ההגשה בזמן בישול הרוטב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות