קרמבו ביתי מתכון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרמבו תוצרת בית

קרמבו צ'אי ביתי של הקונדיטורית מורן הנדל, ממסעדת אדום בירושלים

דרגת קושי: קל

לקרמבו שלי אני קוראת בכלל צ'איבו ולא בכדי, כיוון שהוא נולד בראשי במהלך טיול בהודו.  קרמבו זה חורף וחורף בשבילי זה להסתתר מגשם סוער בצריף קטן בהודו ולהתחמם עם צ'אי לוהט ומתוק מתוק. באוויר עמד ריח של גשם, והדים של ג'ינג'ר וקינמון. מאז, הדהד לי אותו הצ'אי וידעתי שיום אחד יופיע בתפריט הקינוחים שלי ועוד במנה שנחשבת לממתק הישראלי האולטימטיבי. אז הנה המתכון הכי ישראלי עם ניחוחות מהמזרח הרחוק.

 

10תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

לבסיס של עוגיית ג'ינג'ר:

100 גרם חמאה קרה

400 גרם קמח

80 גרם סוכר חום כהה

1 וחצי כפית ג'ינג'ר

1 כפית קינמון

חצי כפית מלח

1 ביצה

חצי כוס דבש

1-2 כפות מים

לקציפת מרנג איטלקי צ׳אי:

150 גרם חלבון (בערך 5 חלבונים L)

300 גרם סוכר

75 מ"ל מים

שקיק תה ארל גריי

חצי כוכב אניס

חצי כפית קינמון

קמצוץ הל/ מוסקט/ ציפורן

לציפוי שוקולד לבן קינמון:

200 גרם שוקולד לבן

20 גרם חמאת קקאו/ שמן

קינמון לפיזור אם רוצים

 

הוראות הכנה

קרמבו צ׳אי על בסיס עוגיית ג'ינג'ר
אפרת ליכטנשטט

הכנת העוגייה:

במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים. מוסיפים ביצה ודבש וממשיכים לעבד עד אחידות. מוסיפים מים לפי צורך עד שהבצק מתאחד. מוציאים ומשטחים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים וקורצים עיגולים (בגודל של קרמבו, אבל אפשר בכל צורה שמתחשק).

אופים בין 10 ל-15 דקות, עד שהעוגיות מתכהות ממש מעט בקצוות. להיזהר לא לאפות יותר מידי. מוציאים ומצננים.

הכנת הקציפה:

מניחים חלבון בקערת מיקסר עם וו הקצפה.

מחממים בסיר קטן סוכר, מים, תה ותבלינים. כשהתערובת מגיעה ל-110 מעלות, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומסננים את הסירופ לתוך המיקסר בזרזוף עדין תוך כדי הקצפה מהירה.

מקציפים עוד כמה דקות עד שהמרנג יציב ומבריק וקערת המיקסר פושרת.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר כרצונכם ומזלפים על העוגיות שהצטננו. מעבירים למקפיא לשעה.

הכנת הציפוי:

להמיס על בן מארי שוקולד לבן וחמאת קקאו לאחידות. מעבירים לכלי צר, בגובה מתאים לגובה הקרמבואים. טובלים, מטלטלים ומנערים קלות כדי שהציפוי יהיה דק ולא ייזל, מפזרים מעט קינמון ומניחים להתייצבות במקרר.

אפרת ליכטנשטט

טיפים

טיפ חשוב הוא לכל מי שרוצה לקצר תהליכים, אבל לא מעוניין לוותר על הכנת המרנג והציפוי. אפשר לרכוש עוגיות שאוהבים (כן, גם עוגיות ג'ינג'ר, אבל לאו דווקא) ופשוט להתחיל משלב המרנג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות