מתכון מתכון

קרמבו תוצרת בית

קרמבו צ'אי ביתי של הקונדיטורית מורן הנדל, ממסעדת אדום בירושלים

מורן הנדל, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מורן הנדל, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

לקרמבו שלי אני קוראת בכלל צ'איבו ולא בכדי, כיוון שהוא נולד בראשי במהלך טיול בהודו.  קרמבו זה חורף וחורף בשבילי זה להסתתר מגשם סוער בצריף קטן בהודו ולהתחמם עם צ'אי לוהט ומתוק מתוק. באוויר עמד ריח של גשם, והדים של ג'ינג'ר וקינמון. מאז, הדהד לי אותו הצ'אי וידעתי שיום אחד יופיע בתפריט הקינוחים שלי ועוד במנה שנחשבת לממתק הישראלי האולטימטיבי. אז הנה המתכון הכי ישראלי עם ניחוחות מהמזרח הרחוק.

רכיבים

לבסיס של עוגיית ג'ינג'ר:

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 400 גרם קמח
  • 80 גרם סוכר חום כהה
  • 1 וחצי כפית ג'ינג'ר
  • 1 כפית קינמון
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • חצי כוס דבש
  • 1-2 כפות מים

לקציפת מרנג איטלקי צ׳אי:

  • 150 גרם חלבון (בערך 5 חלבונים L)
  • 300 גרם סוכר
  • 75 מ"ל מים
  • שקיק תה ארל גריי
  • חצי כוכב אניס
  • חצי כפית קינמון
  • קמצוץ הל/ מוסקט/ ציפורן

לציפוי שוקולד לבן קינמון:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם חמאת קקאו/ שמן
  • קינמון לפיזור אם רוצים

הוראות הכנה

קרמבו צ׳אי על בסיס עוגיית ג'ינג'ר

הכנת העוגייה:

במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים. מוסיפים ביצה ודבש וממשיכים לעבד עד אחידות. מוסיפים מים לפי צורך עד שהבצק מתאחד. מוציאים ומשטחים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים וקורצים עיגולים (בגודל של קרמבו, אבל אפשר בכל צורה שמתחשק).

אופים בין 10 ל-15 דקות, עד שהעוגיות מתכהות ממש מעט בקצוות. להיזהר לא לאפות יותר מידי. מוציאים ומצננים.

הכנת הקציפה:

מניחים חלבון בקערת מיקסר עם וו הקצפה.

מחממים בסיר קטן סוכר, מים, תה ותבלינים. כשהתערובת מגיעה ל-110 מעלות, מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומסננים את הסירופ לתוך המיקסר בזרזוף עדין תוך כדי הקצפה מהירה.

מקציפים עוד כמה דקות עד שהמרנג יציב ומבריק וקערת המיקסר פושרת.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר כרצונכם ומזלפים על העוגיות שהצטננו. מעבירים למקפיא לשעה.

הכנת הציפוי:

להמיס על בן מארי שוקולד לבן וחמאת קקאו לאחידות. מעבירים לכלי צר, בגובה מתאים לגובה הקרמבואים. טובלים, מטלטלים ומנערים קלות כדי שהציפוי יהיה דק ולא ייזל, מפזרים מעט קינמון ומניחים להתייצבות במקרר.

תגובות