אהבה מטעימה ראשונה: קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים

קציצות הכרישה והגבינות הן שילוב נהדר בין המתיקות של הבצל למליחות של הפרמז'ן והטעם המיוחד של גבינת העיזים והרוטב מתחת הוא המצע המושלם

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים
קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחציליםצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-25-20 קציצות

ישנן מנות ששובות את לבך מיד, מעין אהבה קולינרית במבט ראשון. זה לא עניין נדיר כמו אהבה בין בני זוג, הרי אף אחד לא מנהל יחסי מונוגמיה עם מנה אחת בלבד. עם זאת, מדי פעם יש את המנה המיוחדת הזאת שגורמת לך ללכת את הצעד הנוסף בשבילה. המנה הזאת למשל. ברגע שאכלתי אותה, בראשית דרכה של מסעדת בינדלה התל אביבית, כבר ידעתי שאני רוצה לאכול אותה שוב. יותר מזה, רציתי להכין אותה בעצמי. במקום מנה מדויקת ומדודה של מסעדה, רציתי צלחת מפנקת ונדיבה של קציצות.

קציצות, על כל סוגיהן, הן מאכל שקשה להפסיק לאכול אותו. מנשנשים אותן בזמן ההכנה, תמיד לוקחים עוד אחת לסיום גם אחרי שסיימנו מהצלחת את הכול. קציצות הכרישה והגבינות הן שילוב נהדר בין המתיקות של הבצל למליחות של הפרמז'ן והטעם המיוחד של גבינת העיזים. את הכול קושר הרוך של הריקוטה ואת הקראנץ' מספק הציפוי (קמח תירס). הרוטב עליו הן יושבות, מעין מטבוחה עם חצילים, הוא המצע המושלם עבורן.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

  • 3-2 כרישות בינונית או גדולות, חתוכות לטבעות דקות
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה, חתוכה לחתיכות
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 250 גרם ריקוטה או ריקוטה עיזים
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם קמח
  • 2 חלמונים
  • קמח תירס לציפוי
  • מלח ופלפל שחור, אגוז מוסקט טחון

לרוטב עגבניות וחצילים:

  • כ-400 גרם עגבניות מגורדות
  • חציל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ענפים של זעתר טרי
  • אגוז מוסקט טחון
  • 6-5 חתיכות של פטריות מיובשות

הוראות הכנה

קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים

הכנת הקציצות:

מבשלים את הכרישה החתוכה כ-20 דקות בסיר עם מים רותחים ומומלחים קלות.

מסננים את הכרישה ומוציאים ממנה כמה שיותר מהנוזלים, אל תתביישו לסחוט אותה היטב.

בקערה גדולה מערבבים את הכרישה עם הגבינות, פירורי הלחם והחלמונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח בהדרגה עד שמגיעים לשלב שהתערובת לא דביקה מדי ואפשר לעבוד איתה.

יוצרים קציצות ומשטחים לדיסקיות בקוטר של 3 ס"מ ובעובי של 0.5 ס"מ בערך.

מצפים את הקציצות בקמח תירס ומטגנים כ-4 דקות מכל צד בשמן רותח, לאחר מכן מניחים על נייר סופג.

הכנת רוטב עגבניות וחצילים:

מטגנים את החציל בשמן (אפשר להשתמש אחר כך באותו השמן לטיגון הקציצות) עד שהוא משחים.

סופגים את שאריות השמן מהחציל ובסיר בינוני מערבבים אותו יחד עם העגבניות ושאר המרכיבים.

מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, כחצי שעה לפחות. תנו לנוזלים להתאדות ולרוטב להפוך לסמיך ובעל טעמים חזקים וברורים.

מניחים כף על הצלחת ועליה מניחים את הקציצות המוכנות.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות