מתכון

חמין ממולאים בבשר ואורז של רפי כהן

מתכון לחמין שכולו ממולאים עם ירקות של השף רפי כהן מתוך הספר "ממולאים"

רפי כהן, שף אורח
רפי כהן, שף אורח
חמין ירקות ממולאים

תגיות:

רכיבים

למילוי:

לסיר:

הוראות הכנה

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד.

קולפים את הבצלים. חותכים חתך בכל בצל לאורכו, עד למרכזו, בסכין חדה. מביאים סיר מים לרתיחה ומוסיפים מלח. מוסיפים את הבצלים ומבשלים כ־12 דקות. מסננים ומצננים. לאחר מכן מפרידים את גלדי הבצל בעדינות. את לבות הבצלים מניחים בתחתית סיר רחב.

קולפים את הלפתות. מסירים פרוסה מראש כל לפת ושומרים את הפרוסות לכיסוי. מסירים גם פרוסה דקה מתחתית כל לפת, על מנת שאפשר יהיה להעמיד אותן בסיר ביציבות. מרוקנים את הלפתות בעזרת כף פריזאית.חותכים פרוסות דקות מתחתית הקישואים והחצילונים ומרוקנים אותם בעזרת קישואן.

ממלאים כל גלד בצל בכף מהמילוי ומגלגלים אותו לגליל סגור. מניחים את הגלדים הממולאים בתחתית הסיר.

ממלאים את הלפתות, הקישואים והחצילונים עד 3/4 מגובהם. מכסים את הלפתות בכיפות שלהן. מסדרים את הירקות הממולאים בסיר בשכבות ובצפיפות, ומוסיפים ביניהם את קוביות הבשר ועלי הדפנה.

יוצקים מים עד לכיסוי, מוסיפים את שמן הזית, הסוכר, מיץ הלימון והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל־100 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ומשאירים למשך הלילה.

ההגשה: הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה גדולה, כך שהבצלים החרוכים יהיו למעלה. מומלץ להגיש עם סלט מעגבניות, פלפל חריף ומיץ לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ