חמין ירקות ממולאים בבשר ואורז של רפי כהן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חמין ירקות ממולאים בבשר ואורז של רפי כהן

מתכון של רפי כהן מתוך הספר "ממולאים"

דרגת קושי: בינוני
חמין ירקות ממולאים
דן פרץ
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

6 בצלים גדולים קלופים

מלח

8 לפתות בינוניות

10 קישואים קטנים

10 חצילונים ננסיים

למילוי:

4 כוסות אורז עגול, מושרה

במים 20 דקות ומסונן

3 עגבניות קלופות וקצוצות

2 כוסות עלי סלרי קצוצים

2 בצלים קצוצים דק

6 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

300 גרם בשר עגל או טלה קצוץ

דק או טחון גס

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

לסיר:

1/2 ק"ג בשר טלה (שפונדרה, צוואר או כתף) חתוך לקוביות

6 עלי דפנה

1/2 כוס שמן זית

1 כף סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד.

קולפים את הבצלים. חותכים חתך בכל בצל לאורכו, עד למרכזו, בסכין חדה. מביאים סיר מים לרתיחה ומוסיפים מלח. מוסיפים את הבצלים ומבשלים כ־12 דקות. מסננים ומצננים. לאחר מכן מפרידים את גלדי הבצל בעדינות. את לבות הבצלים מניחים בתחתית סיר רחב.

קולפים את הלפתות. מסירים פרוסה מראש כל לפת ושומרים את הפרוסות לכיסוי. מסירים גם פרוסה דקה מתחתית כל לפת, על מנת שאפשר יהיה להעמיד אותן בסיר ביציבות. מרוקנים את הלפתות בעזרת כף פריזאית.חותכים פרוסות דקות מתחתית הקישואים והחצילונים ומרוקנים אותם בעזרת קישואן.

ממלאים כל גלד בצל בכף מהמילוי ומגלגלים אותו לגליל סגור. מניחים את הגלדים הממולאים בתחתית הסיר.

ממלאים את הלפתות, הקישואים והחצילונים עד 3/4 מגובהם. מכסים את הלפתות בכיפות שלהן. מסדרים את הירקות הממולאים בסיר בשכבות ובצפיפות, ומוסיפים ביניהם את קוביות הבשר ועלי הדפנה.

יוצקים מים עד לכיסוי, מוסיפים את שמן הזית, הסוכר, מיץ הלימון והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל־100 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ומשאירים למשך הלילה.

ההגשה: הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה גדולה, כך שהבצלים החרוכים יהיו למעלה. מומלץ להגיש עם סלט מעגבניות, פלפל חריף ומיץ לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות