מתכון

קציצות אורז קריספיות ברוטב תאילנדי

קציצות תאילנדיות פריכות בחוץ ורכות מבפנים, מוגשות על רוטב תאילנדי של חלב קוקוס ותבלינים, של השפים ממסעדת מריפוסה בקיסריה

מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
קציצות אורז קריספיות, רוטב תאילנדי של חלב קוקוס, כפיר ליים, למון גראס ובזיל

רכיבים

לקציצות:

  • חצי קילו אורז לסושי
  • כף חומץ אורז

למילוי:

  • 200 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף ג׳ינג׳ר קצוץ
  • כף רוטב סויה
  • חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

לרוטב:

  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 2 כפות ג׳ינג׳ר טרי קצוץ
  • 1 ענף למון גראס קצוץ
  • 10 עלי כפיר ליים
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פלפל חריף קצוץ
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 תרמילי הל
  • להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה

הכנת האורז:

מניחים את האורז בסיר קטן ומכסים בכוס וחצי מים ומוסיפים את החומץ, מבשלים 15 דקות עם מכסה, מכבים את האש ומניחים לצינון.

הכנת המילוי והקציצות:

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכינים מהאורז כדורים קטנים ויוצרים חור בכל כדור.

שמים מעט מהמילוי, סוגרים את האורז ומגלגלים לכדורים.

מקמחים את הכדורים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

הכנת הרוטב:

מניחים את כל המרכיבים מלבד החלב קוקוס בסיר ומטגנים עם מעט שמן זית כ-2 דקות.

מוסיפים את החלב קוקוס ומבשלים 20 דקות. לבסוף מוסיפים עלי בזיליקום לתוך הרוטב, מוזגים לקערה ומגישים עם קציצות האורז בתוך הרוטב.

מקשטים בעלי כוסברה ובזיליקום מעל המנה ומגישים.

תגובות