קציצות אורז קריספיות ברוטב תאילנדי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות אורז קריספיות ברוטב תאילנדי

קציצות תאילנדיות פריכות בחוץ ורכות מבפנים, מוגשות על רוטב תאילנדי של חלב קוקוס ותבלינים, של השפים ממסעדת מריפוסה בקיסריה

דרגת קושי: קל
קציצות אורז קריספיות, רוטב תאילנדי של חלב קוקוס, כפיר ליים, למון גראס ובזיל
רמי שלוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקציצות:

חצי קילו אורז לסושי

כף חומץ אורז

למילוי:

200 גרם בשר טחון

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר קצוץ

כף רוטב סויה

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

לרוטב:

2 פחיות חלב קוקוס

2 כפות ג׳ינג׳ר טרי קצוץ

1 ענף למון גראס קצוץ

10 עלי כפיר ליים

1 כפית זרעי כוסברה

5 שיני שום פרוסות

1 כף פלפל חריף קצוץ

1 כף אבקת קארי

2 תרמילי הל

להגשה:

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה

הכנת האורז:

מניחים את האורז בסיר קטן ומכסים בכוס וחצי מים ומוסיפים את החומץ, מבשלים 15 דקות עם מכסה, מכבים את האש ומניחים לצינון.

הכנת המילוי והקציצות:

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכינים מהאורז כדורים קטנים ויוצרים חור בכל כדור.

שמים מעט מהמילוי, סוגרים את האורז ומגלגלים לכדורים.

מקמחים את הכדורים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

הכנת הרוטב:

מניחים את כל המרכיבים מלבד החלב קוקוס בסיר ומטגנים עם מעט שמן זית כ-2 דקות.

מוסיפים את החלב קוקוס ומבשלים 20 דקות. לבסוף מוסיפים עלי בזיליקום לתוך הרוטב, מוזגים לקערה ומגישים עם קציצות האורז בתוך הרוטב.

מקשטים בעלי כוסברה ובזיליקום מעל המנה ומגישים.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות