סלט חומוס והפתעות קל להכנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט חומוס והפתעות קל להכנה

סלט כיפי שכל כולו משחק מרקמים והוא קל במיוחד להכנה. מתכון של לירז שדה, השפית של בראסרי עין כרם בירושלים

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט חומוס
רותם מימון

הסלט הזה הגיח מתוך הצורך לחפש מנה בשבילי, מנה שתתן לי מענה לצהריים עם כל הדברים שאני אוהבת: גזר יש? יש! כמון יש? יש! תמרים יש? יש! כרובית יש? יש!
זה היה הבסיס. כל השאר נבנה על המרכיבים האלו ועם רשימת דרישות בסיסית: סלט קליל אך עם זאת משביע, מעט מתוק ומעניין מבחינת המרקמים, וכמובן מרכיבים טריים והרבה ירקות.

במקור עשיתי אותו עם עוף אבל כשהחלטתי שהוא נכנס לתפריט הוא הפך לצמחוני ובקלות ניתן לטבען אותו אם לא מפזרים מעל פרמז'ן. אם יש לכם 10 דקות להכין צהריים ובא לכם להכין משהו זריז, טעים, בריא ומשביע זה הסלט בשבילכם ואני די בטוחה שהוא יהפוך לאורח קבוע אצלכם במטבח.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לסלט:

300 גרם גרגירי חומוס מסוננים/ מבושלים

גבעול סלרי קצוץ

גזר חתוך לקוביות

4 תמרים מגולענים חתוכים גס

4 עגבניות מיובשות קצוצות

חופן עלי סלרי שטופים

3-5 פרחי כרובית מפורקים

לרוטב (לשמונה סלטים):

40 גרם זרעי כמון (4 כפות) קלויים בתנור 5 דקות

400 מ"ל שמן זית (שתי כוסות)

75 מ"ל מיץ לימון (רבע כוס) או מיץ מלימון אחד

110 מ"ל סילאן (או חצי כוס)

כפית מלח

להגשה:

פיסות גבינת פרמז'ן לפי הטעם

הוראות הכנה

מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לתוך צנצנת, סוגרים ומשקשקים.

בצלחת עמוקה מכניסים את כל הירקות לסלט, ומזלפים מעל את הרוטב לפי הטעם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות