קציצות עוף ותרד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות עוף ותרד

קציצות מהסוג שחוזרים אליהן שוב ושוב, פשוטות, טעימות ואהובות על כל בני המשפחה

מנות 6-8 דרגת קושי: קל
קציצות תרד ועוף
לימור לניאדו תירוש
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1/4 כוס שמן לטיגון הקציצות

לתערובת הבשר:

1/2 קילו חזה עוף או הודו טחון

400 גרם עלי תרד (עדיף בייבי או טורקי) שטופים ומיובשים

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס

20 גרם (נטו) ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ גס (כף וחצי)

1 ביצה

1/2 כוס פנקו או פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית גרגירי כוסברה

לרוטב יוגורט טחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית

3 כפות יוגורט

1 ו–1/2 כפות מיץ לימון

2 כפות מים קרים

מעט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות:

שמים בקערה עלי תרד, מוזגים מים רותחים, חולטים דקה ומסננים, שוטפים במים קרים. סוחטים ביד עד שעלי התרד יתייבשו מנוזליהם. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס. סוחטים את התרד שוב ומעבירים לקערה בינונית. בקערת מעבד מזון קטנה טוחנים בצל וג'ינג'ר (אם אין ברשותכם, אפשר לגרר על פומפייה דקה) עד לקבלת מחית חלקה, מעבירים לקערה עם התרד. מוסיפים לקערה את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. אם יש זמן מקררים במקרר שעה. צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה מכל צד, מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב:

מערבבים טחינה, יוגורט, מיץ לימון ומים עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה, ממליחים ומפלפלים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את הקציצות החמות עם הרוטב בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות