מרק אפונה ותרד

מרק נהדר, משביע, יפה וטעים מאוד עם תוספת מפתיעה של בייקון או חזה אווז לשומרי כשרות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק אפונה תרד ובייקון
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

לפעמים אני מוסיפה גם כוס אפונה טרייה (או קפואה) חמש דקות לפני סוף הבישול, וזו מנקדת את המרק בעיגולים יפים ופריכים. שומרי כשרות יכולים להמיר את הבייקון בחזה אווז מעושן

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
  • שורש סלרי גדול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 3 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים דקים
  • 2 גזרים קלופים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כוס אפונה יבשה שטופה
  • 1 ו–1/2 ליטרים (6 כוסות) מים קרים
  • 50 גרם בייקון, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 ו–1/2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 200 גרם עלי תרד (עדיף בייבי או טורקי) שטופים

להגשה

  • רצועות בייקון כמספר הסועדים, שמן זית ופלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים על להבה בינונית את קוביות הבצל, שורש הסלרי, הגזר וענפי הסלרי במשך 15 דקות, עד שקיפות והתרככות (לא משחימים). מעבירים חצי מהתערובת לצלחת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר עם מה שנותר בו אפונה יבשה ומים, מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שצף מעל ומבשלים מכוסה על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך שעה. טוחנים את המרק ומחזירים לסיר. מטגנים קוביות בייקון במחבת יבשה וללא שמן עד השחמה יפה. מוסיפים לסיר את השורשים ששמנו בצד, תבלינים, את הבייקון המטוגן ואת עלי התרד ומבשלים עשר דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק הסמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים. מומלץ להגיש עם רצועות בייקון מטוגנות ולהזליף מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ