מתכון |

סלט כרוב אדום, תפוזים ורימונים ברוטב הדרים

שילוב של פירות הדר בסלטים מעניק להם טעמים מתוקים־מרירים ועסיס רב שמעשיר את הרוטב

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 4 תפוזים

  • רבע כרוב אדום קצוץ לשערות דקות

  • חופן עלי רוקט או ראשד שטופים ומיובשים

  • חופן עלי נענע שטופים ומיובשים

  • כוס גרגרי רימון

  • 4 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים

  • 4 כפות גרעיני דלעת קלויים

  • 2 כפות צימוקי אוכמניות או צימוקים שחורים קטנים

ויניגרט

  • רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

  • 3 כפות (45 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט (מהמיץ שניגר מפילוט התפוזים)

  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון

  • כף סויה

  • כף סילאן

  • רבע כפית מלח

  • שן שום קצוצה קטן

הוראות הכנה

תחילה מפלטים את התפוזים: קוטמים את שני קודקודי הפרי ומעמידים אותו על קרש חיתוך. חותכים את קליפת התפוז בעזרת סכין חדה ומשתדלים להעביר את הסכין בין קליפת הפרי לבשרו. מסובבים את הפרי על צירו עד שכל הקליפה תוסר ויתגלו בקבוקוני פרי ההדר ללא המעטה הלבן הדק העוטף את הפלח. מעל קערה שתספוג את מיץ הפרי חותכים בין הפלחים צמוד – מימין ומשמאל – לקליפת הפלח. הפלחים המפולטים ינשרו לתוך הקערה. מסננים ושומרים על המיץ. מערבבים בקערה את כל החומרים כולל חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ