סלט אשכולית אדומה, אבוקדו וצ'ילי

כל עונה מתהדרת בגידולים שלה, ובשלן טוב הוא בשלן שמעז לשנות ולהתגמש בהתאם לחומרי הגלם שהעונה מביאה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 3 אשכוליות אדומות
  • 1 אבוקדו
  • אנדיב קצוץ לרצועות דקות
  • חופן כוסברה שטוף מיובש וקצוץ
  • חצי בצל אדום קלוף ופרוס
  • לחצאי עיגולים דקים
  • צ'ילי טרי קצוץ לעיגולים,
  • לפי הטעם
  • 3 כפות בוטנים קלויים

לרוטב

  • רבע צ'ילי טרי קצוץ לעיגולים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות עלי כוסברה
  • 5 כפות מיץ ליים או לימון
  • 3 כפות רוטב דגים תאילנדי
  • כף וחצי סוכר חום

הוראות הכנה

קוטמים את שני קודקודי הפרי של האשכוליות. מעמידים על קרש חיתוך, חותכים את קליפת הפרי בעזרת סכין חדה ומשתדלים להעביר את הסכין בין קליפת הפרי לבשר האשכולית. מסובבים את האשכולית על צירה עד שכל הקליפה תוסר ויתגלו בקבוקוני פרי ההדר ללא המעטה הלבן הדק העוטף את הפלח. חותכים את האשכולית לפרוסות עגולות בעובי חצי ס"מ. קולפים את האבוקדו ופורסים לרצועות דקות. במכתש ועלי או במעבד מזון כותשים צ'ילי טרי, שום וג'ינג'ר עד לקבלת מרקם גס. מוסיפים כוסברה וממשיכים בכתישה למשך כמה שניות. מוסיפים מיץ ליים, רוטב דגים וסוכר. מערבבים יחד ומניחים בצד. מערבבים בקערה את כל החומרים כולל חומרי הרוטב, מערבבים היטב, זורים בוטנים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ