מתכון מתכון |

סלט לימונים מקורמלים וסומק

החורף כאן משופע בעשבי תיבול טריים, במיני חסות שונים, בשורשים מוצקים ובפירות הדר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
(סלט לימונים מקורמלים וסומק (כלי קרמיקה: ורד טנדלר דייןצילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 10 לימקווט (לימון ננסי)
  • שטופים וחצויים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות סוכר
  • 250 גרם (20 עגבניות)
  • עגבניות שרי שטופות וחצויות
  • חצי בצל אדום קלוף ופרוס
  • לחצאי טבעות דקות
  • חצי כוס עלי נענע
  • שטופים ומיובשים
  • חופן ראשד או עלי רוקט
  • שטוף ומיובש
  • 5 מלפפונים קטנטנים או
  • 2 בינוניים פרוסים לעיגולים
  • 3 צנוניות שטופות ופרוסות לעגולים דקים
  • פלפל ירוק חריף פרוס
  • לעיגולים לפי הטעם
  • חופן קרוטונים

רוטב

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שן שום כתושה
  • כפית סומק
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים מחבת עם שמן זית וסוכר. מניחים את הלימונים כשהצד החתוך כלפי מטה ומקרמלים למשך 5-10 דקות, עד שהשחימו יפה. מוציאים מהמחבת ללא השמן. מערבבים בקערה את כל החומרים כולל חומרי הרוטב, מערבבים היטב, זורים קרוטונים ועוד קצת סומק ומגישים מיד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ