מתכון

סלט פסטה עם זיתים, עגבניות ולימון כבוש

בימים אלה נכבשים בכל רחבי אגן הים התיכון זיתים חדשים מן המסיק האחרון, והם נשמרים באלפי חביות וצנצנות, בעשרות תצורות ובטעמים שונים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
סלט פסטה עם זיתים, עגבניות ולימון כבוש

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מבושלת לרמת אל דנטה
  • 1 כף שמן זית
  • 3 קישואים דקים וקטנים (עדיף באלדי) פרוסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל
  • שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 8 בצלים ירוקים קצוצים גס
  • 700 גרם עגבניות שרי שטופות וחצויות
  • 1 פלפל ירוק או אדום חריף פרוס לעיגולים (לפי הטעם)
  • 2 כפות צלפים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי בזיליקום
  • צרור עלי ארוגולה

לזרייה מעל

  • : פטה מגוררת דק או ריקוטה וגרידת לימון

הוראות הכנה

מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את הקישואים על להבה גבוהה עד שישחימו מעט. מעבירים לצלחת. באותו הווק (לא שוטפים) מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים שום, זיתים ובצלים ירוקים במשך דקה. מוסיפים עגבניות, פלפל ירוק חריף, צלפים, מלח ופלפל ומקפיצים על להבה גבוהה עוד שתי דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים פסטה מבושלת, בזיליקום ועלי ארוגולה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם פטה מגוררת מעל וגרידת לימון.

תגובות