סלט פסטה עם זיתים, עגבניות ולימון כבוש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פסטה עם זיתים, עגבניות ולימון כבוש

בימים אלה נכבשים בכל רחבי אגן הים התיכון זיתים חדשים מן המסיק האחרון, והם נשמרים באלפי חביות וצנצנות, בעשרות תצורות ובטעמים שונים

8 מנות דרגת קושי: קל
סלט פסטה עם זיתים, עגבניות ולימון כבוש
לימור לניאדו תירו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

500 גרם פסטה מבושלת לרמת אל דנטה

1 כף שמן זית
3 קישואים דקים וקטנים (עדיף באלדי) פרוסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
מעט מלח אטלנטי ופלפל
שחור גרוס
3 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
8 בצלים ירוקים קצוצים גס
700 גרם עגבניות שרי שטופות וחצויות
1 פלפל ירוק או אדום חריף פרוס לעיגולים (לפי הטעם)
2 כפות צלפים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום
צרור עלי ארוגולה
לזרייה מעל: פטה מגוררת דק או ריקוטה וגרידת לימון

הוראות הכנה

מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את הקישואים על להבה גבוהה עד שישחימו מעט. מעבירים לצלחת. באותו הווק (לא שוטפים) מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים שום, זיתים ובצלים ירוקים במשך דקה. מוסיפים עגבניות, פלפל ירוק חריף, צלפים, מלח ופלפל ומקפיצים על להבה גבוהה עוד שתי דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים פסטה מבושלת, בזיליקום ועלי ארוגולה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם פטה מגוררת מעל וגרידת לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות