מתכון |

לברק בתנור עם קצת ערק וזיתים

אני אוהבת לתבל את תבשילי בזיתים, הם מעניקים להם עוקצנות מבורכת, מרירות הספוגה בחמיצות ובמליחות ומראה מבריק וכובש

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 4 נתחי פילה לברק, במשקל 100 גרם כל אחד, עם העור

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 עגבניות פרוסות

  • 1 לימון עם קליפה דקה, שטוף ופרוס לפרוסות דקות

  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים (לפי הטעם)

  • 6 כפות זיתי קלמטה (עדיף מגולענים, לא חייבים)

  • צרור ענפי תימין ורוזמרין

לפנגריטטה

  • 1 כף שמן זית

  • 1 שן שום קטנה קצוצה דק

  • 2 כפות זיתי קלמטה קצוצים קטן

  • 6 כפות פירורי לחם, עדיף מחיטה מלאה (לא מתובלים)

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית מלח

  • 1 כפית עלעלי תימין

למשרה

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 2 כפות ערק

  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

  • 1 כפית מלח אטלנטי

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

ראשית מכינים את הפנגריטטה: מחממים מחבת קטנה עם שמן זית ומטגנים שום, זיתים, פירורי לחם, מלח, פלפל ותימין על להבה נמוכה ותוך ערבוב מתמיד עד הזהבה (15—20 דקות). מסירים מהאש (נשמר היטב בקופסה אטומה במקרר למשך שבוע).
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר ב-2 כפות שמן זית. מניחים על נייר האפייה פרוסות עגבנייה, פרוסות לימון, עיגולי פלפל חריף, זיתים ועשבי התיבול. מניחים מעל הירקות את נתחי פילה הדג, צד העור כלפי מטה. מחממים תנור ל-230 מעלות. מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, ערק, חרדל, מלח, ופלפל. מברישים את פני הדג בנדיבות במשרה ומשהים לעשר דקות. מהדקים על פני הדג שכבה דקה ואחידה של פנגריטטה. צולים 7-8 דקות ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ